Congressen

Nederland stijgt plek in top 10 internationale congresbestemmingen

Nederland stijgt plaats op ICCA-ranglijst

Nederland is een plaats gestegen op de ICCA-ranglijst van internationale congresbestemmingen. Met 355 congressen staat Nederland op de negende plaats in de ranglijst van congreslanden over 2018 die de  International Congress and Convention Association op 13 mei heeft gepubliceerd.

“We zijn er trots op dat we een plek zijn gestegen”, aldus Eric Bakermans, Director Meetings, Conventions & Events van NBTC Holland Marketing. “Het is goed te zien dat Nederland wereldwijd wordt erkend als populaire bestemming voor zowel zakelijke bijeenkomsten als congressen.”

Sterke positie als congresbestemming

De kracht van Nederland als congresbestemming zit in internationale bereikbaarheid, een stabiel politiek klimaat en een open ondernemersklimaat. “Ook de topsectoren als HighTech Systemen & Materialen en Life Sciences & Health, zorgen voor een sterke positie voor Nederland als zakelijke bestemming”, vertelt Eric Bakermans. “Internationale congressen gericht op deze topsectoren dragen namelijk bij aan de kenniseconomie van ons land”.

Economisch belang zakelijke bezoekers

Zakelijke bezoekers geven gemidded meer geld uit aan hun reis dan vakantiegangers, blijkt uit onderzoek van het NBTC. Ze geven gemiddeld zo’n 1.050 euro uit tijdens een verblijf in Nederland. Jaarlijks ontvangt Nederland ongeveer 350.000 buitenlandse bezoekers voor een internationaal (wetenschappelijk) congres en dat is goed voor een economische waarde van circa 440 miljoen euro.

Criteria ICCA

ICCA neemt in haar statistieken congressen van associaties op en hanteert een aantal criteria. Voorbeelden zijn: een minimum van 50 participanten, organisatie van het congres op reguliere basis (dus éénmalige bijeenkomsten worden niet meegeteld) en roulatie tussen tenminste drie landen. De ICCA lijst is een graadmeter van hoe we ervoor staan in de wereld van congressen, zo heeft Nederland afgelopen jaar 355 congressen gehost. Naast dit type congressen worden er in Nederland veel andere zakelijke bijeenkomsten georganiseerd die niet in deze lijst worden opgenomen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief