Beurzen

Nederland met vijftig bedrijven naar CES 2018

Nederland heeft in 2018 weer een eigen paviljoen op de CES, de grootste techbeurs ter wereld. Vijftig kleine, jonge bedrijven die zich onder meer bezighouden met gezondheid en milieu, kunnen hun uitvindingen in Las Vegas laten zien aan de rest van de wereld. De delegatie zal worden geleid door prins Constantijn, leider van de StartupDelta. 

 De bedrijven die zich van 9 tot en met 12 januari 2018 zullen presenteren op de CES zijn gespecialiseerd in vraagstukken over gezondheid en milieu. Het Nijmeegse MindAffect heeft bijvoorbeeld een programma gemaakt voor mensen met ALS, waarbij hersensignalen van de patiënt wordt gebruikt om te communiceren, wanneer mond en handen daar niet meer toe in staat zijn. Ninthway uit het Drentse Zwinderen mag in Las Vegas zijn zorghorloge laten zien. Dat meet de hartslag en temperatuur van de drager, ziet of iemand valt en kan alarm slaan.

Lightyear uit Helmond wil een zonneauto op de markt brengen. Het bedrijf is opgericht door studenten van de TU Eindhoven die hebben meegedaan aan een grote zonnerace in Australië. Solarus uit Venlo maakt zonnecollectoren, Hyko en Cohere uit Amsterdam willen mensen helpen elektriciteit te besparen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief