Congressen

Nederland handhaaft zesde plaats op lijst non-corporate congressen

Het aantal internationale non-corporate congressen in Nederland is in 2009 gestegen van 393 naar 423. Hiermee staat Nederland, net zoals de afgelopen twee jaar, op de zesde plaats op de lijst van de Union of International Associations (UIA).

Uit het onlangs gepubliceerde rapport van de UIA blijkt dat de Verenigde Staten haar nummer één positie behoudt. Singapore stijgt, met 116 congressen meer dan in 2009, van de derde naar de tweede plaats. Frankrijk, dat jarenlang op de tweede plaats stond, is gezakt naar de derde plek. Duitsland blijft met 479 congressen op de vierde plaats staan en België is de nieuwkomer in de top 5 met 454 congressen.

“Onze positie is hetzelfde gebleven maar we zien dat met name onze buurlanden België en Duitsland een relatief grote toename hebben in het aantal congressen. Het blijft dan ook essentieel voor ons om deze markt intensief te blijven bewerken”, aldus Eric Bakermans, Manager marketing Meetings & Conventions van het NBTC.

Doordat de gehanteerde definitie door UIA vanaf 2008 wat afwijkt van voorgaande jaren zijn de cijfers niet een op een vergelijkbaar. De cijfers over 2008 en 2009 zijn echter wel volledig vergelijkbaar.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.