Congressen

Nationale Innovatie Award voor Spherium

Ronald Heister, directeur van Spherium, het eerste Commercial Spacetrade Center ter wereld, ontvangt vandaag de Nationale Innovatie Award. Astronaut Wubbo Ockels zal de Award vanmiddag in restaurant-café De Waag in Amsterdam aan Heister overhandigen."Een huiskamer voor commerciële ruimtevaart," noemt Heister zijn innovatieve bedrijfs-, congres- en evenementenlocatie. "Spherium is pas een half jaar open en nu al mag ik deze prijs in ontvangst nemen", aldus een verraste Heister. "En nog wel uit de handen van Wubbo Ockels. Wat een eer!"

De Nationale Innovatie Award wordt volgens de jury van de Stichting Nederland Positief aan het Spherium toegekend omdat het concept van het centrum uniek is en omdat het de privatisering van de ruimtevaart ondersteunt. Het allereerste Spacetrade Center ter wereld staat in Den Haag. Het is een zakelijke werkomgeving waar toekomstige ruimtevaartondernemers, astronauten, investeerders, bedrijven, wetenschappers, overheden en journalisten samenkomen om commerciële ruimtevaart – waaronder ruimtetoerisme en andere innovatieve concepten – verder te ontwikkelen.

Naast evenementenlocatie is Spherium tevens de thuisbasis van de International Space Trade Association (ISTA), de internationale brancheorganisatie voor commerciële ruimtevaart. Op 8 april 2011 werd Spherium door de Haagse wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool geopend. Hooggeplaatste gasten, waaronder de directeur van het Russische ruimtevaartprogramma en ambassadeurs, werden al in Spherium ontvangen. Op 14 november 2011 bezoekt Sir Richard Branson, eigenaar van ruimtereisorganisatie Virgin Galactic, Spherium voor een exclusieve lunch met (potentiële) ruimtereizigers.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief