Congressen

Nationaal Wegencongres genomineerd voor Conference Award

Het Nationaal Wegencongres van het Nederlands Instituut voor de Bouw is genomineerd voor de prestigieuze internationale Conference Awards in de categorie Best Managed Event. Op 17 juni worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een gala in Londen.

De Conference Awards worden jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën en zijn toonaangevend in de internationale commerciële congresmarkt. Uit alle inzendingen, die aan strenge criteria moeten voldoen, worden de beste genomineerd. Het Nationaal Wegencongres is in het oog van de crisis in 2009 gelanceerd. Meer dan zeshonderd bestuurders en topexperts vanuit de overheid, aannemerij en ingenieursbureaus hebben de conferentie in de eerste twee jaar bezocht.

Roland Classen is general manager van het Nederlands Instituut voor de bouw: "Uiteraard reizen we naar Londen om de uitreiking op 17 juni persoonlijk bij te wonen. Het is goed om daar te zijn, sowieso om te zien waarom de andere zes genomineerden in onze categorie genomineerd zijn. Het instituut voor de Bouw is pas in 2007 opgericht en sindsdien schrijven we elk jaar dubbele groeicijfers en dat in een markt die tijdens de crisis als één van de zwaarste getroffen is. We wisten dus al dat we goed bezig zijn. Nu we ook nog genomineerd zijn voor de ”Oscars” van de congreswereld is dat helemaal fantastisch. Het is echt de kroon op ons harde werk."

Dit jaar vindt het Nationaal Wegencongres voor de derde keer plaats. Op donderdag 29 september biedt het NBC Nieuwegein ruimte aan ruim driehonderd bestuurders en deskundigen uit de infra-branche. Dit jaar met een geheel vernieuwd concept. Classen: "De bouwwereld is een conservatieve, verzuilde wereld. Dit jaar maken we daar korte metten mee. We breken met tradities. Het congres heeft als thema ”Infra Arena” meegekregen. Iedereen kent het gladiatorenspektakel in Rome, iedereen weet dat er meerdere wegen naar Rome leiden en bovendien: de weg naar Rome ligt er al tweeduizend jaar, terwijl de wegen van tegenwoordig hooguit twintig jaar meegaan. Kortom: er is meer dan genoeg gespreksstof voor een inhoudelijk spektakel in de Infra Arena. We hebben dan ook niet voor niks voor een zaalopstelling gekozen waarbij het podium in het midden staat, met het publiek er in vier quadranten omheen. Het wordt een modern ”gladiatorenspektakel” waar de oude garde en de jonge garde elkaar ”in de ring” ontmoeten." 

Meer info op www.wegencongres.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief