Festivals

Nationaal Congres Evenementen 2025 in Schiedam

Nationaal Congres Evenementen in 2025 in Schiedam

De tiende editie van het Nationaal Congres Evenementen vindt plaats op maandag 7 april in Schiedam. Schiedam viert in 2025 haar 750 jaar stadsrechten jubileum en is mede daarom gastgemeente van NCE 2025.

Het Nationaal Congres Evenementen is een initiatief van Respons en wordt jaarlijks georganiseerd door Respons in samenwerking met een gastgemeente. Het congres verbindt iedereen die betrokken is bij publieksevenementen vanuit vakgebieden als marketingcommunicatie en promotie, sponsoring en subsidiëring, onderzoek, toerisme en recreatie en citymarketing. Ook worden er de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt.

Dit jaar was Valkenburg aan de Geul de gaststad voor de bijna 150 deelnemers. De toevoeging van een (walking) diner en een grotwandeling op zondagavond werd zeer goed ontvangen. De beoordeling was positief, met een gemiddelde van 7,6.

Feestjaar 2025

In 2025 wordt Schiedam de gastgemeente. Frans Hamerslag, Wethouder Horeca en Evenementen:  "Schiedam is een historische, culturele stad met geweldige ondernemers en kleurrijke bewoners. We streven naar een bruisende stad met evenementen voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Schiedam staat aan de vooravond van het feestjaar 2025, het jaar waarin we vieren dat Schiedam 750 jaar stadsrechten heeft. Schiedam viert de toekomst! Dat doen we in alle wijken van de stad met een programma vol activiteiten voor en door alle Schiedammers."

Profiteren van de dynamiek

"We willen volop profiteren van de dynamiek die deze viering met zich meebrengt. Het gevoel van trots en verbondenheid binnen de gemeenschap vergroten, het imago verbeteren en meer toerisme aantrekken voor een economische impuls. We zetten belangrijke stappen richting Schiedam als weekendje-weg-stad: een stad met aantrekkelijke horeca, detailhandel, cultuur, historie en beleving."

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief