Festivals, Brand events

Na Las Vegas krijgt Abu Dhabi de tweede Sphere

SPHERE Abu Dhabi

Sphere Entertainment heeft aangekondigd dat de tweede Sphere in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten komt. Het eerste immense bolvormige eventgebouw.staat in Las Vegas en werd in september vorig jaar geopend. 

Wereldwijd netwerk

Het bedrijf Sphere Entertainment wil meerdere 'bollen' neerzetten wereldwijd. De uitbreiding is bedoeld om groeipotentieel te creëren en nieuwe inkomstenstromen te genereren. James L. Dolan, uitvoerend voorzitter en CEO van Sphere Entertainment: 'Onze visie is een wereldwijd netwerk van locaties te bieden. De aankondiging van de Sphere in Abu Dhabi is een belangrijke mijlpaal.'

Toplocatie

De Sphere wordt gevestigd op een 'toplocatie' in de stad Abu Dhabi, met een vergelijkbare capaciteit als de oorspronkelijke locatie in Las Vegas. Dat betekent zo'n twintigduizend zitplaatsen. Het Ministerie van Cultuur en Toerisme Abu Dhabi zal Sphere Entertainment een franchisevergoeding betalen voor het recht om de locatie te bouwen, met gebruik van de ontwerpen, technologie en IP van het bedrijf. 

Sphere Londen

Eerdere plannen om in Londen een Sphere neer te zetten, zijn nog niet gelukt. Burgemeester Sadiq Khan wees de plannen af omdat er te veel bezwaren zijn, onder meer van buurtbewoners.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief