Beurzen

Familiebedrijf komt met revolutionaire beursbox

Broer en zus Pieter en Franci Heeren omarmen de MyExpoBox, als praktische oplossing voor het vervoer en de opslag van ‘klein’ beursmateriaal.

Pieter Heeren van familiebedrijf Jos Heeren Transport kreeg vorig jaar een lumineus idee. Een idee dat het leven van standhouders een stuk makkelijker kan maken. De afgelopen maanden legde Pieter de laatste hand aan zijn concept, een volgens hem ‘revolutionaire oplossing’ voor standhouders. De MyExpoBox.

Jos Heeren Transport uit Hilvarenbeek is gespecialiseerd in onder andere beurstransport in binnen- en buitenland. Tijdens zijn werk als beurstransporteur viel Pieter Heeren het één en ander op.
“Ik zag regelmatig mensen in de weer met tafels, stoelen, banners en ander ‘klein spul’, dat blijkbaar met een personenauto vervoerd moest worden”, vertelt hij. “Omdat ik het er vaak nogal onhandig vond uitzien, begon ik na te denken over een logische én logistieke oplossing voor dit probleem.”
“Langzamerhand kreeg het idee voor de MyExpoBox vorm in mijn hoofd. Vervolgens was het een kwestie van het idee verder uitwerken en het product daadwerkelijk gaan realiseren.”

Eerste boxen

De eerste boxen zijn inmiddels een feit. “De box heeft een maximaal te laden gewicht van 1.500 kilo en heeft een totale inhoud van 2,2 kubieke meter. De box is 183 centimeter lang, 99 breed en 120 centimeter hoog.
De box is voorzien van een stevig bodemframe en poten met daartussen supersterk karton. Pieter: “We maken de onderdelen zelf, alleen het bodemframe komt van een leverancier. Daardoor is het mogelijk het aantal boxen snel en makkelijk uit te breiden. Opslagruimte is geen enkel probleem, ook dat kunnen we eenvoudig en snel uitbreiden.”
“De boxen zijn ideaal voor de opslag van ‘klein’ beursmateriaal. Je houdt alles op één plek en hoeft voor de volgende beurs niet opnieuw alles bij elkaar te zoeken. Met een elektrische pompwagen is de box makkelijk vanuit de vrachtwagen naar en van een beursstand te vervoeren. Voor wie meer ruimte nodig heeft, leveren we ook maatwerk. Eigenlijk is elke afmeting mogelijk.”

Customize je Expobox

De dienstverlening van Jos Heeren Transport gaat nog verder. “Wij zorgen niet alleen voor het vervoer, maar ook voor de opslag van de box. We slaan de boxen op in een stofvrije omgeving. De box is op afroep direct beschikbaar. Als we weten waar en wanneer de beurs is, zorgen we dat de spullen er op tijd zijn. De box met spullen wordt ook weer opgehaald en opgeslagen.”
Sommige bedrijven hebben wellicht zelf opslagruimte genoeg. Ook zij kunnen voor een MyExpoBox bij Jos Heeren terecht.
“De MyExpoBoxen zijn ook te koop. We kunnen deze personaliseren met bijvoorbeeld het eigen bedrijfslogo en huisstijlkleuren. Dat geldt trouwens ook voor de huurboxen. Je kunt je ExpoBox dus helemaal customizen zoals je zelf wilt.”

Gezonde investering

Een investering zoals in de MyExpoBox, is dat wel verantwoord? Zus Franci hoeft niet over het antwoord na te denken.
“Ja, dat is zeker verantwoord. Het huidige transport loopt goed, het bedrijf loopt goed en dan is het de moeite waard om te investeren in iets nieuws dat toch heel dicht bij onze core business ligt. Het is een aanvulling die inspeelt op de behoeften van onze klanten en hen verder ontzorgt.”

Geschiedenis

Jos Heeren Transport kent een lange geschiedenis. Het bedrijf bestaat officieel al sinds 1800. “Maar zelfs daarvoor bestond het al”, vertelt Franci. “Alleen was er toen nog geen instantie die dat bijhield. We hebben terug kunnen vinden dat het ooit is begonnen met een wielenmakerij en het schijnt dat we ooit nog uitvaarten hebben verzorgd.”
De dagelijkse leiding van het familiebedrijf is in handen van Pieter Heeren (operationeel en personeel) en zijn zus Franci Heeren (financiën). Broer Bram houdt van techniek en werkt fulltime in de garage.
Er is veel veranderd sinds de oprichting. Anno 2019 houdt het bedrijf zich voornamelijk bezig met volumetransport zoals beursbenodigdheden en isolatiemateriaal. Ook voor het vervoer van grote beursmaterialen zoals wanden, vloeren en panelen is Jos Heeren Transport de ideale partner.
“We vervoeren zowel in Nederland als in het buitenland en zorgen ervoor dat we met het gebruik van de juiste materialen alles op tijd leveren én weer ophalen. In overleg brengen we de goederen zelfs tot op de stand en halen het daar ook weer op. Om dit te kunnen beloven en waar te maken, maken we gebruik van een modern wagenpark van onder andere megatrailers en volumecombinaties met schuifzeilen, hef- en schuifdaken. Onze ervaren chauffeurs zorgen telkens weer voor de ‘finishing touch’.”

Korte lijnen

Broer en zus Heeren zijn trots op hun goede naam. “Bij ons zijn de lijnen kort waardoor we snel kunnen schakelen bij problemen met of bij een klant. We denken met hen mee en we denken in oplossingen. Onze chauffeurs zijn Nederlands en werken conform de cao-transport. Daarnaast is onze kennis van transport beloond met het Keurmerk Transport en Logistiek. De auditor gaf als reactie ‘jullie zijn het keurmerk meer dan waardig’. Dat voelen we als beloning voor ons werk. De klant heeft met dit keurmerk de zekerheid dat Jos Heeren Transport voldoet aan hoog gestelde eisen, specifiek voor de transportbranche.”

Wet Aanpak Schijnconstructies

Daarnaast heeft het bedrijf ook het Keurmerk PayChecked in Transport. “Dit is het keurmerk voor vervoerders die in de logistieke keten aantonen dat ze voldoen aan de eisen die gesteld worden in de Wet Aanpak Schijnconstructies.”
“Het heeft verschillende voordelen, maar het belangrijkste is dat opdrachtgevers weten dat een bedrijf met dit keurmerk uitvoerig door een erkende inspectie-instelling is gecontroleerd op het correct uitbetalen van het loon en het voeren van een deugdelijke administratie. Dit kan mogelijk ketenaansprakelijkheid voorkomen en het verkleint het risico dat je als opdrachtgever zaken doet met een vervoerder die met loonvorderingen van werknemers te maken krijgt.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief