Congressen

MPI toont leden nieuwe werelden door kampvuur storytelling

MPI Netherlands Chapter hield op maandag 21 september haar eerste Campfire Sessie. In tegenstelling tot de gebruikelijke kennis- of netwerkbijeenkomsten, waarbij je in een vergaderzaal van een hotel- of congreslocatie zit, keurig in een school- of carré-opstelling en waarbij de spreker ondersteund wordt door alle mogelijke AV apparatuur, werd dit event in de frisse buitenlucht gehouden, waren het de bomen die de “muren” van de vergaderzaal vormden, zorgden kampvuren voor de ‘LED-verlichting’ en was de AV vervangen door…. tja, niks. Gewoon storytelling anno 2015.

Verdeeld over het mooie en groenrijke terrein van Landgoed Kameryck, die gastheer was voor deze middag, waren tussen de paviljoens en bomen vier kampvuren ontstoken waar op houten bankjes kleine groepjes toehoorders werden meegenomen in de onbekende werelden van LARP-en, Millennials, Corporate Tribes en Ethical Hacking. Vier zeer uiteenlopende sprekers* en onderwerpen die allen 1 gezamenlijke deler met elkaar hebben. Het zijn, net als MPI, communities waarbij een ieder die erbij is aangesloten, kijkt hoe hij of zij met gelijkgestemden kan leren van elkaar.

Tussen de kampvuurverhalen werden de gasten getrakteerd op Pulled Pork van de outdoor Smoker en zorgden een warm soepje en het kampvuur voor aangename temperaturen. Het enige dat MPI niet uit de “standaard bijeenkomst” had gehaald, was de borrel achteraf. Voor de rest was het een middag als geen ander. Volgens Paul Gruijthuijsen en Sander de Hoop die deze bijeenkomst georganiseerd hadden, zal er, afgaande op de reacties van de aanwezigen, voor 2016 zeker weer een Campfire Sessie op de agenda komen te staan.

 

Kisa van de Berg – Travelmarketing

‘’Met zeer veel plezier de Camp Fire Sessie van MPI Nederland bijgewoond. Met vier interessante sprekers over zeer uiteenlopende onderwerpen in een ludieke setting; rondom een heus kampvuur. Fantastisch verzorgd door Landgoed Kameryck inclusief fijne catering. Op deze inspirerende locatie komen wij graag nog eens terug met onze eigen klanten.’’

 

Nico Meyer – MeetingMonitor/Qmatters

“Het was inspirerend om op zo’n informele, gemoedelijke wijze rond het kampvuur meegenomen te worden in de wereld van Afrikaanse stammen, ‘goede’ hackers, online gedrag van Gen-Y en role-players. En boeiend om samen te ontdekken hoeveel parallellen er met ons eigen vakgebied zijn.”

 

Ingrid Rip – RREM

“De wijze waarop je op een andere manier met elkaar zit, rondom een kampvuur i.p.v. in een cabaretopstelling, maakt dat er een andere energie ontstaat. Deze energie wordt versterkt door de kleine groepjes en het feit dat je heel dicht bij de spreker zit. Daarbij was de keuze van de sprekers erg leuk. Deze kwamen allemaal uit verschillende werkvelden, maar hadden toch allemaal een gezamenlijk raakvlak. Zo heeft het LARP verhaal bijvoorbeeld mij op nieuwe ideeën gebracht over hoe rollenspelen in te zetten bij de trainingen die ik geef. Echt inspirerend!”

 

* Dank aan de sprekers:

  • Yoram Meijer – voorzitter Vortex Adventures – Nederlands Grootste LARP-vereniging
  • Sjoerd Versteeg – medeorganisator Hack in The Box en Security Expert bij de S-Unit
  • Daniel Janus – senior Online Marketing Strateeg
  • Jitske Kramer – oprichter Academie voor Organisatiecultuur & schrijfster van het boek ‘De Corporate Tribe’

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief