Congressen

MPI scoort goed als netwerkvereniging

De leden zien de Nederlandse ‘chapter’ van Meeting Professionals International vooral als netwerkvereniging, zo blijkt uit een enquête. En de MPI-leden zijn zeer tevreden over de geboden netwerkmogelijkheden. Maar ook op educatief gebied wil MPI Nederland hoog scoren, zo vertelde voorzitter Roel Frissen tijdens de Algemene Leden Vergadering op 27 augustus in Burgers’ Zoo.

Uit een dit voorjaar gehouden ledenonderzoek blijkt dat netwerken het belangrijkste is voor MPI-leden. De netwerkmogelijkheden werden ook het best gewaardeerd, met een opvallend hoge tevredenheidscore van 8,1 voor de vorig jaar geïntroduceerde Get Connected netwerkborrels.

De kwaliteit van de Educationals en de daarin optredende sprekers behoeft verbetering, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. Hiervoor heeft de educatiecommissie een plan opgesteld. Zo komt er jaarlijks een hoogwaardiger Educational, waar dieper op een bepaalde materie wordt ingegaan.

MPI Nederland wil komend jaar doorgroeien naar 300 leden. Een ambitieuze doelstelling gezien het feit dat het ledenaantal de afgelopen twee jaar met slechts 7 leden toe is genomen tot een totaal van 253. Toch zijn deze cijfers positief vindt Frissen. Er is namelijk gemiddeld sprake van 80% retentie onder bestaande leden, zodat er jaarlijks toch 20% nieuwe leden bij zijn gekomen. Als de ledenparticipatie verhoogd kan worden, zullen meer mensen lid blijven wat leidt tot een hoger ledenaantal redeneert de voorzitter van MPI Nederland. Verder stelt hij dat andere chapters en verenigingen als gevolg van de economische situatie in dezelfde periode hun ledental hebben zien dalen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief