Congressen

MPI publiceert duurzaamheidsrapportage van haar wereldcongres

MPI heeft voor haar wereldcongres WEC 2011 een duurzaamheidsrapportage gepubliceerd, dat is opgesteld volgens de mede door de vereniging ontwikkelde rapportagestandaard. Het gaat hier om het Event Organizer Sector Supplement (EOSS) bij het Global Reporting Initiative (GRI). Voor haar leden organiseert de wereldwijde vereniging voor meeting planners twee webinars over dit onderwerp.“De meeting industrie heeft nu de mogelijkheid om zijn volwassenheid op het gebied van corporate social responsibility te tonen en om te benadrukken dat evenementen voor organisaties niet alleen return on investment leveren, maar ook vooruitgang stimuleren wat betreft de economie, de sociale structuur en  het milieu van al de gemeenschappen in de wereld waar we evenementen organiseren”, stelt Roger Simons, die als CSR manager van MPI lid was van de GRI Supplement Advisory Group.

De GRI EOSS zal ook worden toegepast door het Internationale Olympisch Comité bij de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Londen dit jaar en door UEFA bij de aanstaande Europese Kampioenschappen. Volgens MPI is de EOSS standaardrapportage geschikt als benchmark voor de duurzaamheidsrapportage van evenement van elke omvang.

Leden van MPI kunnen het WEC 2011 duurzaamheidsrapport downloaden via www.mpiweb.org/csr/gri.  De GRI EOSS is voor iedereen te downloaden via de website van het Global Reporting Initiative

MPI organiseert voor haar leden twee webinars over het onderwerp:

• CSR Reporting for the Events sector- What and Why                                                               
Datum/tijd: 15 mei 2012 18:00 uur
Door: Tamara Bergkamp, Global Reporting Initiative en Guy Bigwood, MCI
Onderwerpen: Uitleg over GRI EOSS. Hoe zit het raamwerk in elkaar, hoe is het ontwikkeld with key, en het belang van openheid. Trends op het gebied van rapportage en welke invloed dit heeft op de meeting industrie.
                                                                           
• MPI Case Study: WEC 2011 Report Using GRI EOSS                                                                             
Datum/tijd: 30 mei 2012 18:00 uur
Door: Roger Simons, MPI & Sustainable Events Limited                                     
Onderwerpen: Hoe betrek je stakeholders, beheer je duurzaamheid bij grote evenemenenten en hoe schrijf je een GRI rapport. Praktische adviezen voor het toepassen van GRI EOSS. Wat moet je wel en niet rapporteren en hoe je samenwerkt met leveranciers voor een optimaal resultaat.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief