Congressen

MPI presenteert European Meeting & Events Conference 2011

Internationaal zakendoen is aan de orde van de dag. Het is dan ook niet zo vreemd dat MPI Europe de volgende European Meetings & Events Conference (EMEC) in Düsseldorf – de stad waar vijfduizend internationale bedrijven zijn gehuisvest zijn – organiseert.  De ”educational conference” vindt plaats van 13 tot en met 15 februari 2011. Professionals die zich voor 14 januari aanmelden, krijgen korting.
Met duizenden leden en elf chapters in Europa, begrijpt MPI Europe de vraagstukken die bij de Europese Meeting Professionals leven. EMEC brengt deze professionals dan ook niet alleen samen om van elkaar te leren en met elkaar te netwerken, maar ook om een aantal innovatieve en uitdagende onderwerpen aan te snijden tijdens de educatieve sessies.

Eén van de sprekers is Robin Sieger, hij is een best-selling Schotse auteur van zijn eigen successtrategie. Hij zal zijn ideeën en handvaten voor succesvolle meetings aan de Europese planners en toeleveranciers uit de doeken doen. "Alle technische verbeteringen en ontwikkelingen op het gebied van social media ten spijt, ligt de sleutel om goede en blijvende retaties op te bouwen toch echt bij face-to-face meetings en corporate en association meetings", zei Sieger onlangs. "De Europese economie is gebouwd op bedrijven en instituten met een grote EMEA-footprint: dat betekent dat hun succes voor een groot deel afkomstig is van conferenties en events." 

Ruud Janssen en Midori Connolly zijn experts on ht gebied van het strategisch inzetten van social media voor evenementen. Zij zullen een presentatie houden met als titel “Creating Event Engagement through Technology.” Janssen is lid van de MPI Board of Directors presenteert deze sessie samen met  Connolly, een chapter-directeur van the Green Meeting Industry Council.
"Ik kijk ernaar uit om de presentatie met een Europese partner te houden, want ik denk dat we het onderwerp "Wat de impact van technologie op evenementen is" allebei vanuit een heel ander perspectief behandelen", vertelde Connolly. "Net als in de rest van de wereld verandert het bestaan van social media de  "oude "communidatie razendsnel.

Andere presentatoren zoals Christine Duffy, Rick Garlick and Simon Bucknall complementeren de ”Flash Point speaker showcase” en het nieuwe onderdeel ”the Solution Room.” Dit laatste geeft afgevaardigden de kans om concreet samen te werken en oplossingen te bedenken voor allerlei uitdaingen. In deze kamer worden geen presentaties gehouden, al zullen er wel sprekers aanwezig zijn om de discussie te faciliteren. Met gebruik van white boards, fantasie en de wil om samen te werken, kunnen deelnemers leren van elkaars best practises, elkaar ervaring en wijsheid.

Een ander nieuw item is het examen ”Certified Meeting Professional (CMP), dat zal plaatsvinden op 13 februari in het Congress Center Düsseldorf. Voorafgaand aan dit examen organiseert MPI op 12 februari een pre-examen. "Het examen is een onderdeel van een groter, globaal systeem van educatie. Het is logisch om het ook aan de Europese professionals aan te bieden", aldus Didier Scailliet,  chief development officer bij MPI International. "Men zal ondervinden dat het examen veel toegevoegde waarde biedt aan hun EMEC-experience."

Wie zich vóór 14 januari 2011 voor de EMEC 2011 inschrijft, krijgt korting op het inschrijfgeld.

Info: www.mpiweb.eu


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief