Congressen

MPI Nederland haakt aan bij Eventwell

MPI Nederland haakt aan bij Eventwell, een initiatief uit het Verenigd Koninkrijk om welzijn in de eventbranche onder de aandacht te brengen. Eventwell heeft op 18 september haar lanceringsevent, wat tevens het startsein is van de Britse Event Wellbeing Week, waarin aandacht wordt besteed aan de (mentale) gezondheid binnen de meeting industrie.

Stressvolle baan

De afgelopen jaren blijkt uit meerdere marktonderzoeken dat het beroep van eventmanager een van de meest stressvolle banen is. Plaats 5 volgens onder andere jobsite Careercast en Forbes. Uit een recente enquête van Eventwell blijkt dat 1 op de 3 eventmanagers wel eens last heeft gehad van hun mentale gezondheid (zoals een depressie), wat duidelijk boven het gemiddelde ligt van 1 op de 5 onder de Nederlandse bevolking volgens het Trimbos instituut.

MPI Nederland

“Als MPI ondersteunen we het Eventwell initiatief omdat een goede mentale gezondheid ons allemaal aangaat”, vertelt Gijs Verbeek, Executive Director van MPI Nederland. “Vroeger kon je uitklokken bij de fabriek en zat je werkdag er op. Tegenwoordig word je 24/7 op verschillende manieren en via verschillende kanalen bezig gehouden. We zien dat al deze prikkels een vorm van onrust met zich meebrengen, die tot stress leidt met alle gevolgen van dien. Wat kan je zelf doen om hier op een goede manier mee om te gaan en fit te blijven, zowel lichamelijk als mentaal. MPI vindt het belangrijk om meer bewustwording over dit onderwerp te creëren en onze prachtige eventbranche te informeren en adviseren”.

Campfire sessie

MPI Nederland start 18 september de Event Wellbeing Week met een campfire sessie ‘Het Roer Om’. Rond een kampvuur op het strand van het Veluwemeer vertellen drie sprekers – Klaas Boomsma (Hoofdredacteur van het hardloopblad Losse Veter), Jean-Marc Bilderbeek (Eigenaar Kaderloos) en Jochem Bukman (Trainer bij GORTcoaching) – hun persoonlijke en inspirerende verhaal over dit thema en geven zij praktische handvatten en tips om zelf het roer om te gooien en gezonder te gaan werken en leven.

Eventwell

Eventwell is een initiatief van onder meer Helen Moon, managing director van Eventmanagers Who Lunch (EWL), en heeft de steun van onder meer de Association of British Professional Conference Organisers (ABPCO), Hotel Booking Agents Association (HBAA) en de International Live Events Association (ILEA). De lancering van de campagne vindt plaats op 18 september in No 4 Hamilton Place, Londen, met een introductie, yogasessie en een gezond ontbijt op het buitenterras.

Event Wellbeing Week

Tijdens de Event Wellbeing Week staan er diverse bijeenkomsten gepland met onder meer debatten en sessies over gezondheid met #EventPlannersTalk, EventHuddle, Event First Steps en Eventprofs Who Lunch (EWL), met daarnaast een boot camp en picknick educatie sessie door ILEA, een boeklancering en een serie presentaties over mentale gezondheid en stress management talks door experts.

‘, ‘


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief