Congressen

MPI-meeting in teken van groen

Groene catering, groene sprekers en een groene locatie. De MPI Educational die op 4 november in het Dorint Hotel Amsterdam Airport plaatsvond, stond volledig in het teken van duurzaamheid. De opkomst was groot en de inhoudelijke presentaties boeiend.

Donderdag 4 november was het Dorint Hotel Amsterdam Airport the place to be voor alle aanwezige planners van Meeting Professionals International The Netherlands Chapter. In samenwerking met het onlangs opgerichte Green Meeting Industry Council (GMIC) werden de MPI-leden getrakteerd op boeiende presentaties over ”Corporate Social Responsibility” (CSR). Iedereen wil zijn steentje bijdragen aan duurzaamheid, groen, milieubewust leven en ondernemen. Je leest er overal over. Maar hoe maak je een meeting of event nu écht groen en duurzaam? Daar ging het tijdens deze MPI Education over. De locatie was dan ook speciaal gekozen voor deze bijeenkomst. Het Dorint Hotel Amsterdam Airport is namelijk het eerste hotel ter wereld dat onlangs een volledig duurzame green & fairtrade etage heeft geopend.

Eerst was het woord aan Babs Nijdam, oprichter en voorzitter van GMIC Nederland. In een vraaggesprek met Roel Frissen, voorzitter van MPI Nederland, ging zij in op het ontstaan en het belang van GMIC Nederland. Als busines development manager én mvo-ambassadeur bij de RAI kan Babs Nijdam gerust een CSR-expert genoemd worden. Haar boodschap:  "Groen ondernemen doe je niet van de ene op de andere dag en je hoeft zeker niet alles in één keer om te gooien. Begin gewoon ergens en dan komt de rest vanzelf. Maar begin nu!"

De volgende spreker was Roger Simons, manager CSR & Sustainable Events MPI International. Hij presenteerde de allernieuwste online tool van MPI International waarmee het voor planners en suppliers gemakkelijk wordt om de impact van een meeting en event op milieu en maatschappij te meten. Na de pauze was het woord aan Guy Bigwood, president van GMIC 20102011 en MCI Group Sustainabiliy Director. Guy Bigwood (zie foto) is een erkend pionier op het gebied van CSR en duurzame ontwikkeling in de meeting- en eventbranche en schrijver van onder andere het Copenhagen Sustainable Meetings Profotol (COP 15). De missie van Guy is om de wereldwijde meetingindustrie duurzaam te maken. In een zeer interessante presentatie ging hij dieper in op allerhande praktische tips en tools waarmee de leden van MPI Nederland direct aan de slag kunnen bij de organisatie van hun volgende meeting of event.

Voorafgaand aan de bijeenkomst werd het hernieuwde sponsorcontract met Parthen, the meeting services company, getekend. Parthen verbindt zich voor de duur van een jaar wederom als Gold Sponsor aan MPI Nederland .
 
Op 10 januari 2011 zal de volgende MPI Educational en tevens nieuwjaarsbijeenkomst plaatsvinden met als onderwerp: Insight in Sport Events.

Info: www.mpiweb.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief