Congressen

MPI educational CSR

De eerste educatieve sessie van MPI in het nieuwe seizoen staat volledig in het teken van Corporate Social Responsability. Deze sessie vindt plaats op 4 november in het Dorint Hotel Amsterdam Airport met medewerking van het onlangs opgerichte GMIC “Green Meetings Industry Council”. Om te helpen met praktische en werkbare tools en tips hoe CSR in de praktijk van een event of congres te implementeren, zijn een aantal top CSR-specialisten uitgenodigd.

GMIC-NL
In september is de Nederlandse chapter van Green Meetings Industry Council gelanceerd. Babs Nijdam zal vertellen hoe GMIC ondersteuning kan bieden bij de alsmaar stijgende gebruikersnormen voor duurzame zakelijke bijeenkomsten.

Sustainable Event tool MPI (session in English)
Hoe maken we alles meetbaar: Roger Simons, (CMP, Manager, CSR & Sustainable Events MPI) zal uitleg geven over de online MPI sustainable event tool , die planners en suppliers de mogelijkheid biedt om de impact van hun meetings en events op milieu en maatschappij te meten.

Practical (session in English)
Last but not least: Guy Bigwood gaat met ons aan de slag en geeft antwoorden op onze hoofdvraag van vandaag ”wat kan ik concreet doen? ”Guy is president GMIC 2010-2011 en Director van MCI Group Sustainabiliy. Guy Bigwood is een erkende pionier en expert op gebied van CSR en duurzame ontwikkeling in de branche. Hij leidt een wereldwijd adviesorganisatie dat zich richt op implementatie van en advisering over duurzame projecten bij verenigingen, bedrijven, conventiebureaus en locaties. Bigwood is schrijver van het Copenhagen Sustainable Meetings Profotol (COP 15).

Plannerslunch
Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt er exclusief voor de planners een plannerlunch georganiseerd waar ruimte is om vast over het onderwerp te sparren. Schrijf u snel in voor deze lunch aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Na inschrijving ontvangt u hiervoor een aparte bevestiging.

Boekpresentatie Conference Management
Bij aanvang van het middagprogramma zal John E. Moreu het eerste exemplaar van zijn volledig herziene boek Conference Management: Theorie en Praktijk van Congres- en Vergaderorganisatie’ overhandigen aan Roel Frissen, voorzitter MPI Netherlands chapter.

Dorint Hotel Amsterdam Airport
Bewust is gekozen voor een locatie dat zich op allerlei manieren onderscheidt door duurzame bedrijfsvoering en duurzame oplossingen. Verder dan de certificeringen, verder dan de logo’s bij de deur. Op 11 oktober werd in dit hotel ’s werelds eerste Green & Fairtrade etage geopend.

Programma
12:00 uur – Plannerlunch (op inschrijving en exclusief voor planners)
12:45 uur – Nieuwkomersessie

13:30 uur – Ontvangst Educational
14:00 uur – Presentatie boek ‘Conference Management: Theorie en Praktijk van
Congres-en Vergaderorganisatie’
14:15 uur – Presentatie GMIC-NL
14:45 uur – Sustainable event tool MPI
15.30 uur – Pauze
15:45 uur – Practical
16:45 uur – Borrel
18:00 uur – Einde

www.mpiweb.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief