Congressen

Moreu presenteert nieuwe editie boek Conferencemanagement

De derde versie van het in congres- en eventmanagementskringen welbekende boek  "Conference Management: Theorie en Praktijk van Congres- en Vergaderorganisatie" is onlangs uitgekomen. Auteur John E. Moreu overhandigde het eerste exemplaar van zijn volledig herziene boek aan Roel Frissen, voorzitter MPI Netherlands chapter.

Velen die tijdens hun opleiding met het vak congres- en eventmanagement in aanraking zijn gekomen, kennen het ongetwijfeld: Het boek Conference Management, geschreven door John E. Moreu. In 1992 verscheen de eerste editie van dit studieboek over de organisatie van bijeenkomsten, dat mede door de branchevereniging VNC (tegenwoordig CLC-VECTA) werd geinitieerd. Omdat de congres- en vergadermarkt – net als zovele andere sectoren – volop in beweging is, was een geactualiseerde versie van Conferencemanagement zeer welkom. Op donderdag 4 november presenteerde John Moreu zijn boek voor de aanwezige MPI-leden tijdens de CSR educational in Dorint Hotel Amsterdam Airport. Na een korte introductie van de auteur zelf over de totstandkoming van het boek, nam MPI Nederland voorzitter Roel Frissen het eerste exemplaar in ontvangst.

In de derde, volledig herziene uitgave van het boek komen alle facetten van professioneel conferencemanagement aan bod. De auteur bespreekt verschillende soorten bijeenkomsten met daarbij de rol van opdrachtgevers en initiatiefnemers, deelnemers, organisatoren en dienstverleners. Aan de orde komen onder andere de product- en dienstelementen, financiën, marketing en promotie, communicatietechnologie en congrestechnieken.

Het uitgangspunt van dit boek is volgens Moreu ”dat theorie noodzakelijk is, maar dat je het in de praktijk moet leren”. Om die reden koppelt de auteur de theoretische achtergronden van congres- en vergadermanagement aan praktische uitwerkingen. Het boek behandelt een breed scala aan onderwerpen rondom congressen. Bij dit boek hoort een ondersteunendewebsite met aanvullend studiemateriaal, zoals vragen en opdrachten, verwijzingen naar onderzoeksrapporten, statistieken en nieuwe ontwikkelingen.

Conferencemanagement is geschreven voor hbo-studenten conferencemanagement, facilitymanagement, eventmanagement, hotelmanagement, toerisme, vrijetijdsmanagement en media- en entertainmentmanagement. Het is tevens een waardevolle bron van informatie voor diegenen die al werkzaam zijn in de bedrijfstak.

Over de auteur
John E. Moreu heeft uitgebreide nationale en internationale ervaring in het werkveld. John is is oa. voormalig directeur VVV Amsterdam en lid van de Raad van Bestuur Keukenhof. Daarnaast is hij als docent conferencemanagement verbonden aan diverse hbo-opleidingen.

Het boek is voor € 32,50 te bestellen via de boekhandel en bijvoorbeeld BOL.com
ISBN 978 90 469 0208 0

Info:  www.coutinho.nl/conferencemanagement


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.