Beurzen

MobiliteitsRAI 2019 geannuleerd door gebrek aan draagvlak

MobiliteitsRAI 2019 geannuleerd

De MobiliteitsRAI is 2019 geannuleerd. Volgens de organisatoren RAI Vereniging en RAI Amsterdam is na uitvoerige inventarisatie in de markt gebleken dat er niet genoeg draagvlak is voor een breed mobiliteitsevent voor het wegvervoer.

Bij de eerste editie van de MobiliteitsRAI, in 2017, kwam gedurende drie dagen een tegenvallend aantal van 4.000 bezoekers op het evenement af. Dat was fors minder dan vooraf ingeschat door organisatoren RAI Amsterdam en RAI Vereniging, maar beide organisaties toonden zich niet ontevreden over de eerste opzet die bestond uit een vakbeurs in de Europahal en een bijbehorend congresprogramma.

Uitbouwen tot congres met expo

De organisatie hoopte het tweejaarlijkse evenement in 2019 te kunnen uitbouwen tot een tweedaags congres en expo waarbij overheden, vervoerders, verladers en leveranciers met elkaar in gesprek zouden gaan over de toekomst van het goederen- en personenvervoer. Het programma zou bestaan uit presentaties, paneldiscussies, workshops en break-out sessies met onderwerpen die van belang zijn voor professionals werkzaam in verschillende vakgebieden. Ook zou er aandacht zijn voor overlappende thema’s als smart mobility, veiligheid en duurzaamheid.

In tegenstelling tot de vorige editie zou de focus van het beursgedeelte niet komen te liggen op het tentoonstellen van veel producten, maar meer op het faciliteren van klant-relatiecontact. Deelnemende bedrijven konden daarvoor kiezen uit compleet ingerichte hospitality units in drie verschillende groottes. Er was ruimte voor 120 exposanten.

MobiliteitsRAI 2019

RAI Vereniging en RAI Amsterdam zijn nu tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende draagvlak voor in de markt is voor een landelijk mobiliteitsevenement als de MobiliteitsRAI. De MobiliteitsRAI zou plaatsvinden op 24 en 25 september 2019.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief