Congressen

Mobile World Congress eventueel uitgesteld door onrust in Catalonië

De onrust in Catalonië heeft mogelijk gevolgen voor het Mobile World Congress in Barcelona. Organisator GSMA houdt rekening met de mogelijkheid om het grootste congres voor mobiele telefonie enkele maanden later te houden. Het congres staat nu gepland van 27 februari tot en met 1 maart 2018.
De door de Spaanse regering afgezette Catalaanse president Carles Puigdemont heeft burgers in de regio opgeroepen tot vreedzaam verzet en democratische oppositie te voeren tegen de overname van de regio door Madrid. Toch wordt ook gevreesd voor militair ingrijpen.

Organisator GSMA krijgt veel vragen van de 2300 bedrijven die reeds gecontracteerd zijn voor het Mobile World Congress. Als de onrust aanhoudt zou dit consequenties kunnen hebben voor de bezoekersaantallen. Normaal trekt MWC ruim 100.000 belangstellenden. GSMA kan bij politieke onrust het contract ontbinden, zo staat in de voorwaarden. Voorlopig wil de organisatie tot 2023 in Barcelona blijven. Uitwijken naar een andere locatie op zeer korte termijn is geen optie meer


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief