Beurzen

Mixed Reality beursstand winnaar eerste Event Industry Hackathon

Winnaars eerste event industrie hackathon

Modulaire standbouw gecombineerd met ‘Mixed Reality’ is het winnende concept tijdens de eerste Event Industry Hackathon. De standbouwelementen zijn herbruikbaar en worden met robots vervoerd voor het minimaliseren van externe logistieke bewegingen. De jury koos unaniem voor deze oplossing van team ‘From purple to virtual’.
De eerste Event Industry Hackathon vond 31 oktober tot en met 1 november plaats in RAI Amsterdam. Vijftig hackers, verdeeld over acht teams, kregen vierentwintig uur de tijd om oplossingen te bedenken voor prangende vraagstukken in de evenementenbranche.

Uitdagingen

Uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, matchmaking, beleving en event management werden tijdens het 24 uurs evenement aangepakt en opgelost. Elke challenge werd ‘gehackt’ door twee teams, bestaande uit experts, wetenschappers, studenten en professionals uit binnen- en buitenland.
De Hackathon eindigde met energieke presentaties voor de jury, bestaande uit Annemarie van Gaal (entrepreneur en lid van RvC RAI Amsterdam), Gijs van Wulfen (autoriteit op het gebied van innovatie en design thinking) en Jeroen Jansen (voormalig creatief directeur van ID&T en hét brein achter Tomorrowland, Sensation en Mysteryland).

Juryrapport

Juryvoorzitter Annemarie van Gaal licht de keuze van de jury toe met een quote van wereldberoemde ijshockeyspeler Wayne Gretzky: “Skate to where the puck is going, not where it has been”. Met het Mixed Reality-concept anticipeert dit team op morgen, op wat er komen gaat. Het winnende team doneert de cheque ter waarde van 2.500 euro, aan The Ocean Cleanup; hun goede doel naar keuze.

Paul Riemens

“Ik ben er bijzonder trots op dat wij dit evenement hebben georganiseerd”, vertelt Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam. “De hackers lieten zien met wat voor creatieve en innovatieve oplossingen we kunnen komen wanneer we multidisciplinair samenwerken. Met een frisse blik en mindset kijken naar onze gezamenlijke uitdagingen is hard nodig. Veranderingen die impact hebben op onze branche volgen elkaar in hoog tempo op. Ik zie deze hackathon graag als de eerste in een reeks initiatieven waarmee we samen tot goede, werkbare oplossingen komen waar de gehele branche van profiteert.”

Whitepapers

De casussen en oplossingen waar de acht teams tijdens de Hackathon aan hebben gewerkt worden verwerkt tot whitepapers die openbaar worden gemaakt. Aanmelden voor de eerste whitepaper is mogelijk op www.rai.nl/hackathon.

Global Exhibitions Day

Dit event is georganiseerd met een aantal partners zoals Studio.Why, Expo Flora, ACS audiovisual solutions en LiveOnlineEvents.
Het initiatief van The Event Industry Hackathon 2018 is gelanceerd op woensdag 6 juni 2018 tijdens Global Exhibitions Day. Global Exhibitions Day is een initiatief van de internationale branchevereniging UFI. Jaarlijks worden op 6 juni over de hele wereld verschillende acties opgezet om de waarde van de beurzen en evenementenbranche mondiaal onder de aandacht te brengen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief