Beurzen

MIX Noordoost nieuwe vakbeurs voor de maakindustrie

Mix Noordoost logo

Beursorganisator Easyfairs heeft de nieuwe beurstitel MIX Noordoost gelanceerd, een vakbeurs voor de maakindustrie. De eerste editie van  de maakindustrie expo staat gepland op op 16 en 17 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg.

Deze nieuwe vakbeurs is opgezet naar aanleiding van uitgebreid marktonderzoek door Easyfairs. Daarbij is de doelgroep gevraagd naar de ontwikkelingen die momenteel spelen in de maakindustrie, met name in de regio Noordoost-Nederland. Uit het onderzoek kwam naar voren dat thema’s als circulariteit, nieuwe materialen, automatisering, ketenintegratie, levertijden, energiebesparing, cybersecurity, lean produceren, data en modulair op dit moment erg actueel zijn. Daarom krijgen deze ontwikkelingen tijdens MIX Noordoost ruimschoots de aandacht.

Noordoost-Nederland

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat Noordoost-Nederland een bepalende en belangrijke regio is voor de maakindustrie. Eén op de drie technische bedrijven in Nederland is gevestigd in het noordoosten van het land. Zo komt ook maar liefst een derde van de ‘Maakindustrie 100’ uit deze regio. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat de regio Noordoost-Nederland een broedplaats is voor start-ups.

Bart Leferink, bij Easyfairs verantwoordelijk voor MIX Noordoost: “Daarom kiezen we bewust voor de locatie Evenementenhal Hardenberg als thuisbasis van deze nieuwe beurs. Hardenberg ligt bovendien op een neutrale locatie wat betreft de maakindustrie in deze regio en is eveneens aantrekkelijk voor Duitse exposanten en bezoekers”.

MIX Boulevard

Het nieuwe beursconcept is getoetst en gelanceerd door onder andere een zogeheten MIX Boulevard. Deze groep bestaat uit onder andere itsme, Disselhorst Metaal, Koninklijke Metaalunie, FMB (inmiddels ook georganiseerd door Easyfairs), MEMA, Dutch Tech Zone, Fokker en VMO (Verenigde Maakindustrie Oost).

Bart Leferink: “Door continu met hen te spiegelen zijn we ervan overtuigd dat er nu een concept staat waar we de maakindustrie in Noordoost-Nederland mee verder kunnen helpen om zich door te ontwikkelen. De focus hierbij ligt op alle componenten die de maakindustrie wil inkopen en uitbesteden in de regio.”

Maakbedrijven en scholieren

Het bezoekersprofiel van MIX Noordoost bestaat uit beslissers en medebeslissers werkzaam bij maakbedrijven in de machinebouw, apparatenindustrie, hightechindustrie, metalenproductenindustrie en transportmiddelenindustrie. Verder focust de nieuwe beurs zich op productiemedewerkers van maakbedrijven en studenten uit Noord- en Oost-Nederland met interesse in toeleveranciers uit de regio.

Exposantenprofiel

Het exposantenprofiel bestaat uit bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van (nieuwe) materialen, aandrijf- en besturingstechniek, automatiseringstechniek, sensoren en elektronica, bevestigingstechnieken, mechatronica systemen, controle-, meet-, en testsystemen, metaalbewerking, kunststofbewerking, oppervlaktebehandeling, engineering- en design, onderzoek (onderzoeksinstellingen) en netwerken (brancheverenigingen, industriekringen, samenwerkingsverbanden, fieldlabs).

Standpakketten

Exposanten kunnen kiezen uit zogeheten ‘plug and play’ standpakketten. Dit zijn kant-en-klare industriële stands met één look & feel, opgebouwd in een truss-systeem. In totaal zijn er zeven verschillende pakketten beschikbaar.

“We hebben bewust voor plug and play stands gekozen, omdat bezoekers zo snel en efficiënt technische oplossingen kunnen vinden voor hun vraagstukken. In de gangpaden worden namelijk direct duidelijk welke componenten en (basis)materialen exposanten aanbieden. Daarmee is MIX Noordoost de allereerste beurs in Hardenberg die zo’n moderne, industriële opstelling krijgt”, aldus Bart Leferink.

MIX Noordoost 2020

De eerste editie van MIX Noordoost is op woensdag 16 en donderdag 17 september 2020 van 11.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Hardenberg.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief