Congressen

Michiel van den Berg wint Dupont Durf Prijs

De eerste Dupont Durf Prijs is gewonnen door strandpaviljoen Bries in Noordwijk. "Mede-eigenaar Michiel van den Berg nam een groot risico door een enorm bedrag te investeren in Bries Noordwijk", aldus jurylid Thijs Buijs. "En dat terwijl een strandpaviljoen maar een deel van het jaar open kan."De Dupont Durf Prijs is een initiatief van INCH, de Vereniging van Afgestudeerden van Erkende Hoge Hotelscholen. De circa 1.500 leden en donateurs bekleden managementfuncties in de (internationale) horeca en aanverwante bedrijfstakken, zoals de cateringsector, congresorganisaties, toerisme, (horeca-)toeleveranciers, (gezondheidszorg-)instellingen en zakelijke dienstverlening. INCH heeft de Dupont Durf Prijs in het leven geroepen voor (ex-)hoteliers, bedrijven of instellingen die zich met durf en innovatief vermogen onderscheiden. De prijs is vernoemd naar erelid en voormalig INCH-voorzitter Wim Dupont, die een belangrijke bijdrage leverde aan de oprichting van INCH.

Michiel van de Berg was de eerste die de prijs in ontvangst mocht nemen. Thijs Buijs: "De wisseltrofee werd ontworpen door kunstenaar Jos Gulikers en symboliseert het inslaan van nieuwe paden en gedurfd ondernemersschap. En dat is precies wat Van den Berg gedaan heeft. Hij investeerde in een strandpaviljoen dat maar een deel van het jaar geld in het laatje kan brengen. Maar hij heeft het goed aangevoeld, want ht gaat Bries namelijk al vanaf dag één voor de wind. Daarom was de jury het er anoniem over eens dat de Dupont Durf Prijs bij Michiel van den Berg thuishoort."

Het INCH organiseerde al op 7 juni van dit jaar het DURF-evenement waarop onder andere de nominaties bekend werden gemaakt. De andere genomineerden waren onder andere Camille Oostwegel (Château Hotels), Willemijn & Maarten Alfrink (Auberge La Douce Montagne), Henk-Jan Kakenbeen (Brand Events Benelux) en Paul Rinkens (La Bergère Group). Zowel leden als niet-leden van INCH konden via de website van INCH op de genomineerden stemmen. Vakjury Toon Mans, Xavier Cat, Thijs Buijs en voormalig INCH-voorzitter Wim Dupont zelf hadden ook een vinger in de pap. De Dupont Durf Prijs zal volgend jaar weer worden uitgereikt.

Info: www.inch.nl

Grote foto: Michiel van den Berg (links)ontvangt de Dupont Durf Prijs uit handen van INCH-voorzitter Thomas Kascha.
Kleine foto: Michiel van den Berg (rechts) ontvangt Dupont Durf Prijs Oorkonde uit handen van jurylid Thijs Buijs.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief