Beurzen

Meubelbeurs imm cologne 2025 gaat niet door

IMMcologne

Koelnmesse heeft besloten de editie van meubelbeurs imm cologne in Keulen in januari 2025 over te slaan. De organisatie spreekt van uitdagende omstandigheden waarmee de meubelindustrie momenteel wordt geconfronteerd. 

Nieuw levensvatbaar format

De beslissing is genomen in overleg met de Vereniging van de Duitse Meubelindustrie (VDM) en de Duitse Vereniging van meubel- en keukendetaillisten (BVDM). Een jaar pauze geeft alle betrokkenen de kans om samen met Koelnmesse te werken aan de ontwikkeling van een nieuw, meer levensvatbaar beursformat voor de toekomst.

Duitse branche in zwaar weer

Met name in Duitsland heeft de branche het zwaar. Duitse meubelfabrikanten lijden onder een schaarse aan binnenlandse vraag naar meubilair en moeten bezuinigen. Volgens de meest recente cijfers van de VDM is de omzet van de hele markt in 2023 aanzienlijk gedaald, net als in de eerste zes maanden van 2024. De omzet daalde gemiddeld met 9,7 procent en 11,2 procent voor gestoffeerde meubelen. Ook de personeels- en bedrijfsaantallen gaan omlaag.

Meubelmarkt veranderd

'We vinden het ontzettend jammer dat we de imm cologne overslaan, maar uiteindelijk is dit een noodzakelijke en de juiste stap', zegt VDM-voorzitter Leo Lübke. 'Net als veel andere industrieën is ook de meubelmarkt de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd - en daarmee ook de vraag naar beurzen. Helaas dwingt de huidige situatie in de sector veel bedrijven om het roer om te gooien. Als branche werken we intensief samen met Koelnmesse aan de ontwikkeling van nieuwe concepten op maat, specifiek voor de afzonderlijke meubelsegmenten.'


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief