Beurzen

Messe Frankfurt eist woekertarieven voor beursfotografie

Messe Frankfurt heeft recent een nieuwe maatregel ingesteld bij twee van haar beurzen. Als exposanten hun stand na sluitingstijd van de beurs ISH of Light & Building laten fotograferen, brengt Messe Frankfurt hun maar liefst € 450,- in rekening. Dit is ook het geval als een standbouwer of ontwerper een fotografie-opdracht geeft. Verantwoordelijk Manager Stefan Seitz van de Messe heeft deze maatregel recentelijk ingevoerd.

Anja Peukert van Messe Frankfurt legt uit dat dit is om de ‘enorme kosten te dekken van nachtelijke beveiliging, brandweer, verpleegkundigen, en de verlichting’. En ja, dat geldt desgevraagd ook voor een standje van 16 m2 wat om 18.15 uur gefotografeerd wordt.

Merkwaardig genoeg hoeven exposanten niet te betalen als hun standbouwer ‘s nachts komt werken. De maatregel betreft uitsluitend fotografen en videoteams. Waarom staat de brandweer dan wel kosteloos klaar voor standbouwers? Gelukkig is dat ook overal elders het geval, maar hier heeft Messe Frankfurt geen antwoord op.

En wat dan met de standparty’s na afloop van een drukke beursdag? Dat kan, maar maak het niet te laat; exposanten mogen zonder extra kosten een standparty houden (tot 22.00 uur), maar zodra er van die bijeenkomst ook maar één foto gemaakt wordt, rinkelt de kassa bij de Messe!


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief