Festivals, Brand events

Merkactivaties op Koningsdag: Tikkie QR-code, Oranjeshirt van Febo en Holle Dolle Donnie van Statiegeld Nederland

Tikkie_Koningsdag

Er zijn op Koningsdag weer verschillende merken met activaties. Dit zijn er drie: de Tikkie QR-code, Oranjeshirt van Febo en Holle Dolle Donnie van Statiegeld Nederland.

Tikkie QR-code

Tikkie biedt net als jaar een QR-code voor Koningsdag, zodat gebruikers nog sneller hun betaling kunnen doen. Vorig jaar werden op Koningsdag ruim 30 procent meer transacties gedaan dan het jaar ervoor en deze editie kan dat verder oplopen.

Tikkie ziet op Koningsdag zelfs een verzesvoudiging van de QR-code in vergelijking met een normale dag. Mensen worden steeds creatiever en verdienen niet alleen geld met de verkoop van spullen. Tikkie zag ook ondernemers die flink bijverdienden met het uitbaten van hun wc en straatmuzikanten die rondgingen met een pet met een Tikkie QR-code.

Volgens ABN Amro (de bank achter Tikkie) zijn bier, kleding, eten, de wc en de vrijmarkt het populairst bij het afrekenen.

Oranjeshirt van Febo

Febo heeft samen met de stichting Only Friends voor sportende en gehandicapte kinderen een oranje T-shirt uitgebracht. Met het sportjaar voor de boeg (het EK Voetbal en de Olympische Spelen) is het een handig T-shirt om te hebben en op Koningsdag wordt het geïntroduceerd. Op het shirt staat – verwijzend naar de Febo - 'Hap Holland Hap'. Het shirt is verkrijgbaar via febo.nl

FEBO-Shirt

De Holle Dolle Donnie van Statiegeld Nederland

Er is dit jaar een donatiepunt van Statiegeld Nederland op een boot in de gracht op de kruising van de Amsterdamse Vijzelstraat en de Prinsengracht. Met de activatie ‘Holle Dolle Donnie’ wil Statiegeld Nederland voorbijgangers op Koningsdag aansporen om hun blikjes en flesjes in te leveren. Op de boot is ‘een spektakel van lichteffecten, lasers en rookmachines' en hoor je het campagnelied van Donnie.

HolleDolleDonnie

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief