Congressen

Meetings tussen meesterwerken

Meetings tussen meesterwerken

Museum De Lakenhal in Leiden is een inspirerende locatie voor bijeenkomsten, ontvangsten en arrangementen op maat. Plannen voor een congres, zakelijk of feestelijk ontvangst, vergadering, borrel, presentatie of workshop? De tentoonstellings- en ontvangstruimtes bieden een exclusief aanbod en unieke ervaring.
De collectie en tentoonstellingen, zoals in het Rembrandtjaar, bieden daarbij bijzondere verrijking.

Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van Leiden. Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook van moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Museum De Lakenhal maakt betekenisvolle tentoonstellingen van (inter)nationaal belang op basis van Leidse bronnen. Het museum profileert zich als een vernieuwend netwerkmuseum en verbindt heden en verleden door bezoekers te inspireren met oude en nieuwe gezichtspunten.

Vernieuwd museum

Museum De Lakenhal opent in weer het voorjaar van 2019. Het museum wordt teruggegeven aan het publiek met een feestelijk vrij toegankelijk openingsweekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019. Het vernieuwde Museum De Lakenhal is een inclusief museum: een plek waar een breed samengesteld publiek zich welkom voelt, ongeacht leeftijd, culturele of maatschappelijke achtergrond, overtuiging of beperking, in welke vorm dan ook. Het inclusieve museum verbindt unieke mensen met objecten uit de collectie en verhalen die daarover verteld kunnen worden. Identiteit, gastvrijheid en interactiviteit zijn uitgangspunten, Museum De Lakenhal wil bezoekers inspireren, uitdagen, verwonderen en enthousiasmeren om zo een actieve bijdrage te leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Rembrandtjaar 2019

Vanaf de heropening medio juni is Rembrandt & De Gouden Eeuw te bewonderen, een bijzondere presentatie met werken van Rembrandt en tijdgenoten, waaronder de vroegst bekende werken van Rembrandt uit de Lakenhal-collectie.
Vanaf 3 november 2019 presenteert Museum De Lakenhal in de nieuwe tentoonstellingsvleugel de tentoonstelling Jonge Rembrandt. 1624-1634, met vroege werken van de beroemde Leidenaar uit zijn eerste tien jaren kunstenaarschap, waaronder vele bruiklenen uit internationale musea.

Voor meer informatie en reserveringen:
afdeling publiekszaken reserveringen@lakenhal.nl | lakenhal.nl

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief