Congressen

Meeting congres zet inspiratie in tegen crisis

Door slechts één letter te veranderen een nieuw thema, dat ook nog eens goed aansluit op de actuele situatie. Het organisatieteam van de MPI NL Conference 2012 kreeg het voor elkaar. Blut is dit keer het thema, als opvolger van het thema Bluf van vorig jaar. Ook dit keer is er een inspirerend programma samengesteld.Op maandag 23 april vindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam de tiende editie plaats van de NL Conference, hét congres voor de meeting- en eventindustrie. In één dag wordt je bijgepraat over alle vakrelevante ontwikkelingen door collega's, experts en ervaringsdeskundigen. Deze inspirerende dag is hét paradepaardje van vakvereniging MPI. Het belangrijkste jaarlijkse evenement voor leden en niet-leden om te netwerken en vooral om inspiratie op te doen.

De huidige economische en culturele crisis heeft het thema van dit jaar gebracht: Blut! Door slechts 1 letter te veranderen werd het een vette knipoog naar het thema van de NL Conference van vorig jaar, Bluf.

Positieve invulling
Het op het oog negatieve thema krijgt een positieve invulling. Niet doemdenken, negativiteit en pessimisme, maar lang leve optimisme, creativiteit en positief denken. Passievolle sprekers vertellen hoe ze uit een situatie van 'Blut…' opkrabbelden met een gezonde dosis creativiteit.

Zo spreekt Bas Westland, die van de ene dag op de andere failliet werd verklaard en moest toezien hoe een curator zijn plek innam. Martijn Arets komt vertellen hoe hij middels crowdfunding twintigduizend euro bij elkaar wist te brengen om hiermee zijn plan te verwezenlijken. Bea Hoogerhuis geeft inzicht in haar werk als begeleider van winnaars van de Nationale Postcodeloterij. Op het programma staan ook Nils Roemen, de grondlegger van de hashtag #durftevragen, en Almar Holtz die met een nieuwe toiletformule de wereld aan het veroveren is. Een korte talkshow, een debating-workshop, luchtige filmpjes en een enkele theatrale verrassing zorgen voor afwisseling en verankering.

Oude en nieuwe contacten
Naast het mooie sprekersprogramma draait de NL Conference ook om contacten: nieuwe en oude contacten. Tijdens de ontvangst, de lunch, de borrel en de pauzes is er voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen met andere bezoekers aan deze dag.

Om het netwerken nog eenvoudiger te maken wordt de app van Virtual Orange ingezet. Naast het inzien van programma- en andere informatie, kan iedereen via deze app een profiel aanmaken en op een ludieke en eenvoudige manier contact maken met andere deelnemers.

Toegangskaarten zijn te bestellen via www.nlconference.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief