Congressen

Meeting Architecture en Event ROI op 3e MPI Educational

In het Bel Air hotel in Den Haag vond op dinsdag 10 mei alweer de derde educational van het MPI-seizoen plaats. Er werden twee onderwerpen geïntroduceerd waar later dit jaar verdiepingscursussen voor worden aangeboden: Meeting Architecture en Event ROI. Ook was deze MPI educational het startpunt van de volgende professionaliseringstap, namelijk de accreditatie van educationals.
Meer en meer is het van belang dat het doel en nut van een bijeenkomst wordt onderbouwd en gecommuniceerd. Dé deskundigen op dit gebied Dr. Elling Hamso en Maarten Vanneste gingen daar met hun favoriete onderwerpen Event ROI en Meeting Architecture op 10 mei  in Den Haag uitgebreid op in. De dagvoorzitter werd dit keer geleverd door More Balls than Most, ondersteund door professionele jongleurs werd de link gelegd tussen deze MPI Educational en ‘De kunst van het loslaten’.

Hamso is meeting management consultant en grondlegger van hte European Event ROI Instituut. Hij sprak over onderwerpen als ROI, trends in de event industrie en strategisch meeting management. Zo liet hij de deelnemers de zes levels van zijn ”ROI Piramide” zien en verkregen ze een eerste inzicht in de door hem ontworpen Event ROI Methodology.

Maarten Vanneste, schrijver van het boek Meeting Architecture, sprak geruime tijd over zijn passie. Het zijn namelijk de deelnemers die de waarde van een meeting vertegenwoordigen. Meetings moeten daarom zo worden ontworpen dat ze het gedrag van de deelnemers veranderen of versterken. Meeting Architecture is de kunst om dit proces optimaal vorm te geven. 

Zowel voor Meeting Architecture als voor Event ROI biedt MPI Nederland verderop in het jaar een tweedaagse verdiepingscursus aan. De eerste staat onder leiding van Maarten Vanneste en zal plaatsvinden op 26 en 27 juni aanstaande in Conferentie- en Opleidingscentrum de Ruwenberg.

Tot slot betekende deze Educational de volgende stap in de verdere professionalisering van MPI Nederland. Door middel van accreditatie van de educationals is het nu mogelijk om Continuing Educational Units (CEU) te behalen. 25 CEU’s zijn nodig om op te kunnen gaan voor de titel Certified Meeting Professional (CMP).

www.mpiweb.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.