Congressen

Mede-oprichter Booking.com debatteert mee tijdens MPI event over Commissies

Bas Lemmens over boekingcommissies

Bas Lemmens, mede-oprichter van Booking.com en CEO van Meetings.com, doet op maandag 25 juni mee aan een debat over het geven van commissies in de meeting industrie. De bijeenkomst wordt georganiseerd door MPI Nederland, vakvereniging  voor mensen die werkzaam zijn binnen de meeting- en eventindustrie. In een Lagerhuisdebat onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut wordt uitvoerig stilgestaan bij de houdbaarheid en transparantie van het commissiesysteem.

Boekingcommissies

Boekingcommissies zijn weer een actueel onderwerp sinds Marriott begin dit jaar aankondigde de commissie te verlagen van 10 naar 7 procent voor alle Amerikaanse en Canadese hotels. Al snel volgden andere hotelketens, waaronder Hilton en IHG, dit voorbeeld. Als reactie hierop verenigen intermediairs zich om gezamenlijk een tegengeluid te kunnen laten horen. De discussie die vooral in Amerika wordt gevoerd, krijgt ongetwijfeld navolging binnen Europa.

Reden voor MPI Nederland om op 25 juni  in De Rode Hoed in Amsterdam een debat te houden over het commissiesysteem. Ook wordt de vraag gesteld wie het verdienmodel van de toekomst bepaalt: Hotels, de klant, boekingstools of de intermediair?

Bas Lemmens

Met ruim achttien jaar ervaring in de reis- en hotelbranche werd Bas Lemmens begin dit jaar benoemd tot CEO van Meetings.com. Hij was medeoprichter van Booking.com: het beroemde – in Amsterdam gevestigde – bedrijf achter de website waar wereldwijd meer dan een miljoen accommodaties geboekt kunnen worden. Daarnaast werkte Lemmens onder andere voor Ebookers.com, Isango.com, Easytobook.com, Redigo.ru, Hotelchamp.com en  Roomlr.com.

Vanuit zijn werk en ervaring deelt Lemmens graag zijn kennis over en onderzoek naar de online reisbranche. Als geen ander kan hij dan ook meepraten over het commissiesysteem in Nederland. Op 25 juni leidt hij de stelling in dat ‘over 5 jaar boekingstools bepalen wat het verdienmodel van de toekomst wordt’ en zal hij actief mee debatteren over dit en andere onderwerpen.

Aanmelden

Aanmelden kan via https://www.mpiweb.nl/evenement/commissies-transparantie-binnen-branche


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief