Congressen

MECC investeert in profilering als congresdestinatie op het gebied van life sciences en cultuur

Met investeringen in online- communicatietools en internationale commerciële slagkracht scherpt MECC Maastricht in 2010 haar propositie aan als internationale congresdestinatie. Met name wordt de claim neergelegd voor de vakgebieden life sciences en cultuur.

Dat maakte directeur René Hanssen samen met de jaarcijfers over 2009 bekend. Ondanks dat als gevolg van de economische crisis ook de beurzen- en evenementenbranche onder druk stond, slaagde MECC Maastricht er in het resultaat over 2009 met zwarte inkt te schrijven.

Met een bruto-omzet van 11,3 miljoen euro en een resultaat na belasting van 168.000euro (215.000 in 2008) kijkt MECC Maastricht niet geheel ontevreden terug op een bewogen jaar. René Hanssen: “De winst is weliswaar bescheiden maar tussen zwart en rood schrijven zit een wereld van verschil. In het laatste geval kom je op de verkeerde lijstjes terecht en dat zou geen blijk geven aan de positieve ontwikkeling die wij doormaken”. Met name in opleiding van personeel en marketingmaterieel is door het Maastrichtse expositie en congrescentrum geïnvesteerd.

“Uitgezonderd TEFAF, zijn de meeste grote en daarmee ook complexe evenementen het best bewaarde geheim van het MECC”, stelt Hanssen. “We zullen onze introverte communicatiehouding achter ons laten en meer openheid geven over de vaak zeer specifieke en uiterst interessante evenementen en congressen die wij faciliteren. Zeker als je kijkt naar de testimonials die wij ontvangen, zijn we gek als we daar geen gebruik van maken”.

MECC Maastricht zal de focus leggen op het faciliteren van grote (inter)nationale congressen. Hanssen: “Juist met meerdaagse congressen zie je de spin off voor de stad. Dan bied je volume voor hotelovernachtingen, dineren, recreëren en shoppen aan de lokale economie”.

Met medische congressen heeft het MECC de afgelopen jaren een indrukwekkende referentielijst opgebouwd. Door een steeds intensievere samenwerking met het AZM en Universiteit Maastricht ligt hierin zeker nog een groeipad.

Hanssen: “Maar dat ligt er ook als je kijkt naar de ambities van de gemeente Maastricht en de provincie. In het traject Culturele hoofdstad te worden in 2018 alsook het Nederlands Olympisch Plan 2028 – en de speerpunten van de Provincie Limburg hierin – ligt voldoende behoefte aan krachtige (inter)nationale congressen”.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief