Congressen

Massale interesse in Paushuize

Ook de laat gearriveerde kardinaal Simonis moest het met een plaats op de gang doen. Genodigden uit Utrecht en de meeting industrie waren op 9 maart zo massaal op de heropening van het Paushuize afgekomen, dat de hoofdzaal tijdens de openingsspeech uitpuilde van de mensen.

Daarna konden de gasten zich verspreiden over de diverse ruimtes om kennis te maken met de prachtig gerenoveerde accommodatie, die je gerust een verrijking van het aanbod van meeting locaties mag noemen.

In elke ruimte werden zij geëntertaind. Zo verzorgde Spinvis intieme optredens en vertelden bekende Utrechters als Maarten van Rossem en Ronald Giphart amusante anekdotes. In de kelders kon men genieten van een proeverij, voorafgegaan door één van de tien ambachtelijke  biersoorten van de locale brouwerij De Leckere. Voormalig Commissaris van de Koningin Pieter Beelaerts van Blokland bracht in de Spiegelzaal de gasten op de hoogte van de rijke geschiedenis van deze locatie.

Paushuize ligt op een steenworp van de Domtoren en is het op één na oudste gebouw in het historische hart van Utrecht. Het statige pand werd in 1517 gebouwd door timmermanszoon Adriaan Boeyens, beter bekend als paus Adrianus VI. De enige Nederlandse Paus heeft nooit gewoond in het huis, maar na zijn dood in 1523 werd het huis door inwoners van de stad Utrecht ‘Paushuize’ genoemd. Het heeft in de loop der tijd diverse eigenaren gekend en is vaak verbouwd en uitgebreid. In 1957 kwam Paushuize in bezit van de Provincie Utrecht, die het met name gebruikte als representatieve residentie van de Commissaris van de Koningin.

De Provincie heeft Paushuize de afgelopen jaren prachtig gerenoveerd met een sterke focus op duurzaamheid. Sinds de renovatie is het pand beschikbaar voor bijzondere bijeenkomsten in besloten kring, verzorgd door Huize Molenaar. Paushuize beschikt over een grote variatie aan salons en zalen voor zakelijke gezelschappen van 10 tot 250 gasten.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief