Beurzen

Marloes van den Berg benoemd tot Chief People & Sustainability Officer bij Jaarbeurs

Marloes van den Berg

Marloes van den Berg is per 1 september 2023 benoemd tot Chief People & Sustainability Officer van Koninklijke Jaarbeurs. Hiermee bundelt en combineert de Utrechtse Jaarbeurs haar activiteiten op het gebied van HR en duurzaamheid.

Marloes van den Berg brengt in haar nieuwe functie meer dan vijftien jaar ervaring mee op het gebied van projectmanagement, eventmanagement, leiderschap en verandermanagement. Sinds september 2020 vervulde ze de functie van Chief Sustainability Officer. Ze studeerde International Business aan de Universiteit van Maastricht en startte in 2005 als management trainee bij Jaarbeurs. Vervolgens was ze jarenlang project- en development manager bij VNU Exhibitions Europe, onderdeel van Jaarbeurs. Van 2017 tot 2020 was ze binnen de organisatie werkzaam als Commercieel Directeur.

Gecombineerde functie

Het is voor het eerst dat Jaarbeurs beide vakgebieden samenvoegt. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Om deze ambitie waar te maken hebben we onze eigen medewerkers hard nodig. Duurzaamheid gaat tenslotte ook altijd over mensen en HR is een van de vijf thema’s binnen onze duurzaamheidsstrategie. We maken daarom een bewuste keuze om de functies van Chief People Officer en Chief Sustainabililty Officer samen te voegen tot één gecombineerde functie.”

Gedragsverandering

Duurzaamheid gaat volgens Van den Berg over gedragsverandering: “Gedragsverandering gaat niet vanzelf. Verbindend leiderschap is hierin zeer belangrijk. Dan heb ik het over alle stakeholders van Jaarbeurs: zowel klanten, leveranciers, bezoekers als onze eigen medewerkers. Intern moeten we samen staan voor onze eigen duurzaamheidsambitie en -plannen. Zo kunnen we onze klanten, leveranciers en bezoekers overtuigen en verleiden samen de handschoen op te pakken.”

“Ik kijk ernaar uit dat ik mijn ervaring op het gebied van duurzaamheid, verandermanagement en de kennis van de industrie en organisatie kan toepassen in deze nieuwe functie.”

Samenstelling directie

Het directieteam van Koninklijke Jaarbeurs bestaat momenteel uit de volgende zes leden:

  • Jeroen van Hooff – Chief Executive Officer
  • Pascal van Gool –  Chief Financial Officer
  • Heiko M. Stutzinger – Chief Operations Officer
  • Marloes van den Berg – Chief People & Sustainability Officer
  • Corine Bos – Head of IT
  • Menno Overtoom – Head of Venue & Operations

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief