Beurzen, Congressen

Maritz neemt Convention Data Services over van Freeman

Convention Data Services website

Maritz, gespecialiseerd in meetings en eventmanagement, heeft op 1 juli Convention Data Services (CDS), een registratie - en leadservices-partner voor beurzen en verenigingscongressen, overgenomen van Freeman. De deal volgt op de aankondiging in april dat CDS is geselecteerd als de strategische full-service registratie- en integratiepartner voor de Noord-Amerikaanse evenementenportfolio van Informa Markets.

Maritz bedient door de samenvoeging een aanzienlijk percentage van de honderd grootste vakbeurzen in de Verenigde Staten, de zogenaamde TSE Gold-beurzen.

“Door het toevoegen van het klantenportfolio van CDS vergroten we ons marktaandeel aanzienlijk”, aldus David Peckinpaugh, Voorzitter en CEO van Maritz. “Deze overname illustreert onze inzet om verenigings- en beursevents te ondersteunen in dit tijdperk van veranderende verwachtingen en gedragingen van bezoekers.”

Innovatie versnellen

De afgelopen 15 jaar heeft Maritz haar marktpositie in de evenementenbranche verder versterkt, onder meer door de overname van Experient. Met de toevoeging van CDS aan het portfolio kan Maritz de innovatie van haar diensten verder versnellen en nieuwe producten op de markt brengen.

Maritz heeft klanten laten weten dat ze geen onmiddellijke veranderingen zullen zien als het bedrijf aan het integratieproces begint en dat ze dezelfde service van hun team kunnen verwachten.

Juiste thuisbasis

“De sector zal de uitstekende dienstverlening blijven krijgen die ze van beide organisaties gewend zijn”, aldus Darren Phalen, voorzitter van CDS. “Met zoveel talent in één organisatie zullen we de innovatie in de sector leiden om een ​​aantal van de grootste uitdagingen van de evenementenbranche te helpen oplossen.”

“We zijn ervan overtuigd dat Maritz de juiste thuisbasis is voor CDS en zijn getalenteerde team”, zegt Paul Fletcher, Freeman’s Chief Operating Officer, Audio Visual & Event Technology. “Freeman blijft gefocust op het leveren van onvergetelijke ervaringen om ervoor te zorgen dat we het best gepositioneerd zijn om betekenisvolle en impactvolle evenementen te organiseren voor organisatoren, exposanten en bezoekers.”

Maritz en Freeman zijn particuliere bedrijven. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief