Congressen

Maritim Hotels gaat Amsterdams congreshotel uitbaten

De Duitse keten Maritim Hotels heeft woensdag een overeenkomst getekend om het reusachtige congreshotel-in-aanbouw aan het IJ in Amsterdam Noord de komende vijftig jaar te gaan uitbaten.

Het toekomstige Maritim-congreshotel in Amsterdam telt 579 kamers en kan 4.000 congresbezoekers huisvesten. Er komt een congreszaal voor 2200 personen, met pal ernaast een balzaal die niet veel kleiner is. Het hotel ligt pal naast Filmmuseum Eye en de A’DAM Toren, twee eyecatchers aan de noordkade van het IJ.

Het imposante hotel wordt momenteel uit de grond gestampt door de Italiaanse bouwtycoon Claudio de Eccher van bouwbedrijf Rizzani di Eccher. Financier en eigenaar van het hotel is de Duitse investeerder Union Investment, dat tegelijk ernaast de honderd meter hoge woontoren Yvie laat neerzetten. Hier komen 120 appartementen voor tijdelijk verblijf, plus 179 exclusieve appartementen. Dit gezamenlijke megaproject heet Y-Towers.

Moeizaam megaproject

Het Maritim-congreshotel wordt in Amsterdam het grootste congrescentrum na de RAI. Er is volgens de uitbater al veel interesse vanuit de zakelijke markt, meldt De Telegraaf. De in 2017 gestarte bouw was een moeizaam project, dat meermalen heeft stilgelegen en tussentijds ook van eigenaar is gewisseld. Het is de bedoeling dat het hotel in 2023 in gebruik wordt genomen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief