Congressen

Mariska Pater volgt Jaap Westerhuijs op als directeur Groningen Congres Bureau

Het Bestuur van het Groningen Congres Bureau (GCB) heeft Mariska Pater benoemd tot opvolger van directeur Jaap Westerhuijs. Westerhuijs neemt in juli 2013 officieel afscheid, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Mariska Pater is momenteel werkzaam als adjunct-directeur van het Groningen Congres Bureau en is sinds begin 1999 betrokken bij deze organisatie. Door haar te benoemen als nieuwe directeur kiest het Bestuur voor continuering van het beleid en verjonging. 

Jaap Westerhuijs werd per 1 januari 1996 benoemd als directeur van het toen nieuwe GCB. Doel van deze organisatie is het aantal congressen en de economische spin-off er van voor Groningen te bevorderen.

De afgelopen zestien jaar is het aantal internationale congressen in Groningen sterk gestegen. Waren er in 1996 nog 18 per jaar, in 2011 waren dat er 62 per jaar, een aantal dat de laatste jaren stabiliseert. De economische betekenis van congressen voor Groningen is gestegen. Zo waren er in 1996 nog 16.175 congres deelnemer dagen, in 2011 waren er dat 47.200. De geschatte economische bestedingen bedroegen in 1996 nog € 3,6 miljoen en in 2011 € 18 miljoen.

Aanvankelijk nam Groningen een twaalfde plaats in op de Nederlandse ranglijst van congressteden, maar inmiddels behoort Groningen samen met Amsterdam, Noordwijk, Maastricht, Rotterdam en Den Haag tot de landelijke top. Momenteel staat Groingen inde top5. Dat is met name te danken aan de congressen die hun oorsprong vinden vanuit de Rijksuniversiteit Groningen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief