Congressen

Maastricht verwelkomt World Congress on Women’s Mental Health in 2027

Maastricht ontvangt het World Congress on Women’s Mental Health (IAWMH) in 2027. Dit nieuws werd bekend gemaakt door Prof. Jayashri Kulkarni – President IAWMH, op Internationale Vrouwendag afgelopen vrijdag in Parijs tijdens de achtste editie van het congres. In maart 2027 zal MECC Maastricht vier dagen lang in het teken staan van de geestelijke gezondheidszorg van vrouwen. Het internationale congres wordt jaarlijks bijgewoond door circa 1200 clinici en onderzoekers van over de hele wereld.

Doel van IAWMH

Het doel van het IAWMH, opgericht in 2001 ter verbetering van de geestelijke gezondheid van vrouwen over de hele wereld, is het opzetten van een netwerk van nationale en internationale samenlevingen. Belangrijke ondersteunende partijen zijn Dimence, Netherlands Psychiatric Association, Radboudumc, Rīga Stradiņš University, WOMENS Inc. en UMCG.

Patricia van Wijngaarden-Cremers (MD PhD), Prof. Rutger Jan Van der Gaag (MD PhD) en Prof. Iris E. Sommer (MD PhD) zijn zeer enthousiast om samen het National Organizing Committee IAWMH 2027 te vormen. Deze drie commissieleden hebben ruime ervaring met het organiseren van internationale conferenties en zullen samen met MECC Maastricht en Klinkhamer Group het voortouw nemen in de organisatie.

Samenwerking met Womens Inc.

In de aanloop van de komst van het grote internationale congres, is het de bedoeling om in samenwerking met Womens Inc. en andere vrouwenorganisaties in Nederland, een Nederlandse branche van de IAWMH op te richten. Deze vereniging van werkers in de GGZ en ervaringsdeskundigen wil iedere twee jaar (alternerend met het IAMWH) een regionaal Europees congres in Maastricht organiseren. Hiermee hoopt men het momentum vast te houden, het Europees netwerk te versterken en in de loop van de jaren het commitment voor IAWMH 2027 in Maastricht te vergroten.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief