Congressen

Maastricht richt congresambassadeursclub op

Samen met het MECC heeft het Maastricht Congres Bureau de congresambassadeursclub Amici ad Mosam (Vrienden aan de Maas) geïnitieerd. De oprichting werd een feit tijdens de eerste Amici ad Mosam bijeenkomst tijdens de TEFAF, op 26 maart jongstleden.
Amici ad Mosam is opgericht om een platform te creëren tussen regionale academici, MECC Maastricht en het Maastricht Congres Bureau. MECC Maastricht en Maastricht Congres Bureau houden zich al jaren bezig met het leggen van contacten met academici uit Maastricht & regio. Door krachten te bundelen stijgt namelijk de kans dat congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten voor Maastricht als locatie kiezen. Academici zijn vaak bereid om te proberen een congres naar Maastricht te halen, maar kunnen daar best wat hulp bij gebruiken. Door het opzetten van Amici ad Mosam wordt er één aanspreekpunt gecreëerd.

Regelmatig zullen er bijeenkomsten georganiseerd worden. Vooralsnog zijn vooral academici van het academisch ziekenhuis Maastricht en Maastricht University aangesloten. De verwachting is echter dat het netwerk zich in de toekomst gaat uitbreiden. Enkele amici hebben al bijeenkomsten georganiseerd in Maastricht & regio. Zij werden tijdens de bijeenkomst gehuldigd door professor Martin Paul van de Maastricht Universie. Alle amici die in 2010 een bijeenkomst voor Maastricht verwierven, kregen een oorkonde, getekend door burgemeester Onno Hoes.

Op de foto, vlnr: prof. Nijhuis, prof. Twijnstra, dr. Kort, dr. Wodzig, dr. Jöbsis, prof. Curfs en prof. Martin Paul. Foto: Gert Lammer

www.maastrichtcongresbureau.nl / www.mecc.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief