Congressen

Maastricht krijgt Europees archeologisch congres

Maastricht wordt in 2017 de locatie voor de Annual Meeting van The European Association of Archaeologists (EAA). Deze vereniging houdt sinds 1994 jaarlijks haar ledencongres in een steeds wisselende Europese stad. Andere kandidaat-steden waren Barcelona en Basel.
Doel van het congres, dat in 2017 plaatsvindt in MECC Maastricht, is het uitwisselen van kennis en de integratie van de archeologie in Europa. Er zullen in 2017 naar verwachting 1500 deelnemers uit meer dan 45 landen in het MECC aanwezig zijn. Het congres is hét toonaangevende archeologisch congres in Europa.

Naar aanleiding van gesprekken tijdens een eerder archeologisch congres in Malta werd besloten te proberen om het congres naar Maastricht te halen. Als uitgangspunt werd de viering in 2017 van zowel het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht als het Verdrag van Malta (archeologische monumentenzorg) genomen.

Het congres wordt georganiseerd door de gemeente Maastricht, de Provincie Limburg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een samenwerkingsovereenkomst. Belangrijk voor de samenwerkende partijen is dat de maatschappelijke relevantie van erfgoed tijdens het congres centraal staat.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief