Congressen

Maastricht Health Campus speerpunt voor congressen Maastricht

Maastricht Health Campus wordt de aanjager voor nieuwe congressen in Maastricht. Hiervoor is het project ‘Congresstad+’ in het leven geroepen. Doel is om meer congresbeurzen zelf te organiseren en om samen met alle partners belangrijke bestaande medische congressen binnen te halen.

Op deze wijze wordt kennis ontwikkeld en verspreid en ontstaan kansen voor het bedrijfsleven om in te spelen op die nieuwe kennis  Met het project wordt ook het imago van de stad en regio als kennisstad/-regio versterkt en leidt het tot een economische spin-off door meer verblijf en meer bestedingen in de stad. In totaal beoogt het project minimaal 16.500 extra congresmandagen, goed voor ruim € 6.000.000 omzet te genereren.

De gemeente Maastricht draagt in de periode 2012 – 2014 € 100.000 per jaar bij aan de realisatie van het project. Congresstad+ is een initiatief van de gemeente Maastricht, de Maastricht Health Campus, MECC Maastricht, de Universiteit Maastricht en het Maastricht Congres Bureau.

Het Maastricht Congres Bureau heeft bij de uitvoering van het Congresstad+ project een aanjagende rol. Zij regisseert de samenwerking tussen de partners. Het gaat om het bundelen van kennis, financiële middelen en netwerken.

Verder werken MECC Maastricht en het Maastricht Congres Bureau nog intensiever samen op de bewerking van de specifieke congresmarkt gekoppeld aan de thema’s van de Maastricht Health Campus. De  speerpunten van de campus zijn Cardiovasculaire aandoeningen,       Metabole aspecten van chronische ziekten (inclusief) kanker, Public Health & Primary Care en  Mental health & neurosciences.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.