Festivals

Lovende kritieken voor optredens Adele in eigen ‘pop-up stadion’ in München

Visual_popup_arena_Adele_20d72ef300

Zangeres Adele is begonnen met haar concerten in een op maat gemaakt pop-up stadion in München. Daar zit een hele beleving omheen met onder meer een markt en Britse pub. Recensenten zijn enthousiast en zien deze manier als de mogelijke toekomst van grote concerten.

Intiem theaterpodium

Adele treedt deze maand tien avonden op in een pop-up stadion met 80.000 plaatsen in het expositiecentrum Messe in München. Er zijn inmiddels twee concerten geweest en er volgen nog optredens op 9, 10, 14, 16, 23, 24 en 30 en 31 augustus. Het ontwerp van het pop-up stadion is geïnspireerd op het intieme theaterpodium dat Adele gebruikt toen ze in 2022 in Las Vegas optrad.

Live entertainment

De op maat gemaakte buitenlocatie heeft een LED-scherm van 220 bij 30 meter - vermoedelijk het grootste scherm ooit voor een buitenconcert. Naast het tijdelijke stadion omvat het concert met de naam Adele World een authentieke Engelse pub, een kermisrad, karaoke, boerenmarkten, merchandise en een typisch Beierse biertuin met live entertainment.

Lovende kritieken

De meervoudig Grammy-winnares kreeg lovende kritieken na haar eerste optreden. Poprecensent Will Hodgkinson van Britse krant The Times spreekt van de setting van de toekomst: "In plaats van in stadions op te treden, zullen 's werelds grootste artiesten optreden in een speciaal voor hen gebouwde zaal. Deze benadering is gebruikelijk in de Verenigde Staten, maar zeldzaam in Europa. Het past bij Adele, die in het verleden heeft gezegd niet van toeren te houden."

Bron: IQ.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief