Festivals

Live Nation rapporteert omzetstijging van 7 procent in Q2

Live Nation Entertainment Q2

Live Nation Entertainment, 's werelds grootste concertpromotor, heeft haar resultaten voor het tweede kwartaal van 2024 bekendgemaakt. De omzet lag in dat kwartaal 7 procent hoger dan vorig jaar, resulterend in een omzet van 6 miljard dollar (5,5 miljard euro).

Het bedrijfsresultaat van het bedrijf steeg met 21 procent tot 466 miljoen dollar (427 miljoen euro, terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat steeg tot 716 miljoen dollar (656 miljoen euro). Ondanks eenmalige toerekeningen die het bedrijfsresultaat beïnvloeden, blijft Live Nation op koers voor een groei van het aangepast bedrijfsresultaat met dubbele cijfers dit jaar en verwacht het entertainmentbedrijf een drukbezette concertagenda in 2025.

39 miljoen fans

De venues van Live Nation ontvingen dit jaar tot nu toe 24 miljoen fans, een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig jaar. De uitgaven op festivals en concerten stegen met dubbele cijfers, met 39 miljoen fans die wereldwijd events van Live Nation bezochten, een stijging van 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Live Nation verkocht 183 miljoen tickets tot nu toe dit jaar, ondanks verminderde stadionevents. Het bedrijf is van plan om tegen 2025 wereldwijd 14 grote locaties te openen, waarmee de marktpositie verder wordt uitgebreid.

De inkomsten uit sponsoring van de geëxploiteerde locaties en festivals stegen met 28 procent. Belangrijke partnerschappen, met onder meer Coca-Cola, Hulu en BeatBox, werden uitgebreid.

Vooruitzicht 2025

Live Nation Entertainment verwacht een sterke bezetting van stadionshows in 2025, wat een verdere groei van het bedrijfsresultaat en het aangepaste bedrijfsresultaat zal stimuleren.

Live Nation voorzitter en CEO Michael Rapino: "We blijven wereldwijd een sterke vraag zien, met een groeiende verscheidenheid aan shows die zowel casual als diehard fans aantrekken die tickets kopen in alle prijsklassen."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief