Beurzen

Let me entertain you

Multiplayer VR op EventSummit 2023

De afsluitende borrel van Eventsummit mag gelden als een volwaardig onderdeel en vanwege het vijftienjarig jubileum heeft het avondprogramma de belofte van een een ware apotheose. Beursbezoekers hoeven echter niet te wachten op het entertainment. Verspreid over de beursvloer in de Utrechtse Jaarbeurs vinden ze allerhande activiteiten om zelf te testen of deze geschikt zijn voor de door hen georganiseerde evenementen.

De holografische versies van beursorganisatoren Arjen Lemstra en Joris Bots heten je vanuit een HEREweHOLO-box welkom bij de ingang. Direct voorbij de entree zie je de draaiende, zwaaiende en op en neer deinende hoofden die het zo herkenbare bij-effect zijn van het dragen van een VR-bril. De deelnemers spelen samen een multiplayer virtual game, zonder gewaar te zijn van elkaars fysieke aanwezigheid. XtremeVR voegt bij haar simulatoren een fysieke ervaring toe, met op de beurs een metalen contraptie die je de twists & turns van de digitale rollercoaster ook laat voelen.

 

[vc_gallery type=”image_grid” images=”51217,51219,51213,51221,51215,51223,51225,51227″ img_size=”363×363″ title=”Fotogalerij”]

 

PacManXL

Even verderop zijn de rollen omgedraaid. Hier is het klassieke PacMan-computerspel omgezet naar de fysieke uitvoering PacmanXL. Gezeten op een elektrische skelter probeert de gele happer munten te pakken, terwijl de spoken – in een soort van douchegordijn gedrapeerde tent rondrijdende tegenspelers – de hoofdrolspeler proberen te pakken. PacMan wordt eenmaal een gouden munt gescoord van de prooi de jager. En dit alles op een speelveld met de van het spel bekende oplichtende lampjes.

Showbolt robotarm

De traditionele photobooth heeft concurrentie gekregen van installaties die de gasten bewegend en uit verschillende hoeken vastleggen, met als resultaat een originele slowmotion video. Bij de Photobox 360 Spinnerbooth draaien de camera’s 360 graden om de gasten heen. Sharingbox zet de Showbolt robotarm in voor een dynamische persoonlijke- of groepsvideo tegen een gesponsorde achtergrond. Nog even de QR-code scannen en je hebt toegang tot jouw video.

Soort vakantiebeurs

Op diverse beursgedeeltes waan je jezelf op de Vakantiebeurs, maar dan wel de eerste editie in 1970. Afgedankte caravans worden ingezet voor een grote variatie aan entertainment: als gameroom om te Mario-karten, als photobooth, als café, als godswonder op wielen…

Ook een rokende bus met DJ-booth maakt het mogelijk om in de eigen zone los te gaan. Wie meer outgoing is laat zich getooid in een vintage nylon disco jasje opzwepen door de camperbaas en zijn swingende kompanen.

Échte party

En dan moet de borrel nog beginnen. Het cateringgedeelte loopt al vroeg vol en wordt gevuld door vele stemmen. Laat de échte party maar beginnen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief