Beurzen

Wat lees je op het grondplan?

Natuurlijk is het grondplan in de eerste plaats bedoeld voor jouw standbouwer, om ervoor te zorgen dat jullie toko min of meer reglementair en op de voorziene plaats gebouwd wordt. Maar zo’n plattegrondje vertelt je nog veel meer.

Looprichting: Een meerderheid van de bezoekers volgt een stereotiep looppatroon om een beurs te bezoeken: binnenkomen, onmiddellijk rechtsaf, op het eind linksaf en dan verder zoals de boer ploegt. Het grondplan vertelt je wat de dominante looprichting zal zijn – en dus ook welke standwand de belangrijkste is – en of je ze bij het begin van de dag mag verwachten of later op de dag.

Omgeving: Waar staan je directe concurrenten en waar staan de ronkende namen uit je branche? Kom je in de hoek met de kneusjes terecht of in een bruisende omgeving waar voortdurend iets te beleven valt? In beide gevallen kun je nog net iets harder nadenken over hoe je straks het verschil kan maken.

Nuttige plaatsen: Niet iedereen neemt zijn Tomtom mee de beursvloer op. Zorg dat je bezoekers vlot de weg kan wijzen naar de hoofduitgang en het parkeerterrein, de seminariezaal, de toiletten of het cafetaria. Houd tijdens de beurs enkele kopietjes van het grondplan bij de hand.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief