Leefgoed de Olifant

totaal leefgoed met ijssel 960X640

De geschiedenis (en naam) van Leefgoed de Olifant is al even inspirerend als de locatie. Verscholen tussen bossen en weilanden, gelegen aan natuurgebied Hitland en de Hollandsche IJssel, waan je je hier in een compleet andere wereld. En dat op maar twintig minuten rijden van Rotterdam!

In Steenoven de Olifant werden ooit de befaamde ijsselstenen gebakken. Het terrein van de oude steenfabriek werd in de loop der jaren omgetoverd tot een parkachtige tuin met schuren. In deze theetuinachtige setting worden diverse culturele activiteiten georganiseerd en gasten ontvangen.

Verhaal tot leven

Drie jaar geleden stelden de eigenaressen van het landgoed creatief verhalenverteller Hans Heesterbeek aan om een nieuw hoofdstuk aan de rijke historie toe te voegen. Hans raakte zo verknocht aan de plek en aan zijn werk, dat afscheid nemen geen optie was. In plaats daarvan ziet hij nu als algemeen directeur ‘zijn verhaal’ elke dag een beetje meer tot leven komen. Een verhaal over een buitengewone locatie, waar mensen samenkomen voor meetings, workshops, huwelijksvoltrekkingen, feesten en evenementen. Een plek waar de natuur hoogtij viert en waar het gasten aan niets ontbreekt. 

Lust voor het oog

Leefgoed de Olifant beschikt over zes authentieke accommodaties die een lust voor het oog zijn. De Hut (35 personen), De Beer (30), De Plaets (20), de Weide (30), de Kas (60 tot 120) en De Koningin staan her en der over het landgoed verspreid. Iedere accommodatie heeft grote ramen, openslaande deuren en een gezellig buitenterras, zodat gasten optimaal van het weidse landschap kunnen genieten. Volgens Heesterbeek zijn in De Kas, waar een heerlijke bohemien sfeer hangt, al heel wat (bedrijfs)feesten en partijen gehouden. Zeker in de zomermaanden is deze  festivalachtige setting populair.

De Koningin

“Ook restaurant De Koningin is een aparte vermelding waard”, vertelt Hans. “Het restaurant en onze keuken zijn het hart van Leefgoed de Olifant. Zakelijke gasten en consumenten kunnen hier genieten van lunch en diner. De Koningin biedt een fine dining experience: alles klopt tot in detail en elk gerecht is een harmonie van smaak en presentatie. Of je nu gast bent of organisator, bij ons ben je verzekerd van exceptioneel eten en ultieme gastvrijheid.”  

De weide weiland lucht 1 laag 960X640

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief