Congressen

Landgoed Te Werve weer uitgepakt

Landgoed Te Werve in Rijswijk is 'uitgepakt': de steigers en zeildoeken die op 2 januari van dit jaar werden opgebouwd, konden tussen 11 en 14 mei weer worden verwijderd. Sindsdien is het eeuwenoude Rijksmonument in het groene hart van Rijswijk weer in volle glorie te bewonderen. Het landgoed wordt in opdracht van Event Company, eigenaar en exploitant, van binnen en van buiten volledig opgeknapt. Op 29 juni 2012 gaat Landgoed Te Werve weer open.Bij de restauratie kwam heel wat kijken, aldus mede-eigenaar Mirco Cuppens van Event Company die de verbouwing heeft begeleid. "We konden niet zomaar wat doen. De gehele verbouwing is in samenspraak met de Gemeente Rijswijk en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed gedaan. Er is veel gebeurd. Zo zijn op de eerste en tweede etage nieuwe vergaderruimtes gekomen, voorzien van de modernste techniek. In de kelder is de nieuwe keuken gekomen en dat is nog maar een greep uit het totale pakket aan verbeteringen. Bij het verbouwen van een pand met zo’n geschiedenis weet je dat je eigenlijk maar een beheerder bent. Volgende generaties moeten ook van Landgoed Te Werve kunnen genieten. Wij hebben ernaar gestreefd het landhuis te renoveren met respect voor het verleden en met oog voor de toekomst.  En dat is gelukt. Landgoed Te Werve kan er weer tegenaan.”

Op 29 juni vindt het eerste feest in het gerenoveerde landhuis plaats. Daarna is Landgoed Te Werve weer volop in bedrijf. Cuppens: "De boekingen van de vergaderruimtes lopen al erg goed. Zelfs voor 2013 stromen de aanvragen al binnen. Op 8 juli, tussen 12.00 en 17.00 uur  houden we een inloopmiddag voor iedereen die de locatie weleens van dichterbij wil bekijken."

De geschiedenis van Landgoed Te Werve gaat ruim 750 jaar terug: de oudst bekende bewoner is Floris van de Werve die er in 1260 woonde. De laatste particuliere bewoner is de oud directeur van de Delftse aardewerkfabriek De Porceleyne Fles, Abel Labouchère, geweest. Hij kocht het pand in 1892 en zou er dertig jaar blijven wonen. In 1922 werd Landgoed  Te Werve gekocht door De Bataafsche Petroleum Maatschappij, het tegenwoordige Shell. Het landgoed kreeg een sport- en recreatiebestemming voor de eigen werknemers. Vanaf 1999 verhuurde Shell het landgoed aan Event Company en sinds mei 2011 is Landgoed Te Werve eigendom van Event Company.

Naast Landgoed Te Werve in Rijswijk heeft Event Company Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn, De Lindenhof in Delft en Landgoed Voorlinden in Wassenaar.  Alle locaties beschikken over een eigen keukenteam. In 2010 won de tweekoppige directie van Event Company, Stephan van den Akker en Mirco Cuppens, de Ondernemersprijs Haaglanden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief