Beurzen

Landbouwbeurs in WTC Expo krijgt kleiner alternatief

Er komt een alternatief voor de eind vorig jaar afgeblazen Landbouwbeurs in WTC Expo. Bedrijven organiseren op 17 juni een eigen vakbeurs voor de melkveehouderij op het terrein van foerage- en veevoerbedrijf Hoogland in Leeuwarden.

Persbureau Langs de Melkweg in Sneek is initiatiefnemer van de alternatieve landbouwbeurs, samen met een aantal partners uit de melkveesector. Het evenement vindt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat plaats op het terrein en in de hallen van Hoogland, meldt Leeuwarder Courant.

Er zijn inmiddels 24 standhouders vastgelegd voor de vakbeurs in Leeuwarden. Daarnaast zijn er lezingen en demonstraties, onder meer van de Lely Vector, een automatische voermachine. Voor de opening is een voor de hand liggende politica gestrikt: Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB).

Alternatief voor Landbouwbeurs in WTC Expo

Aanleiding voor het opzetten van deze kleinschalige vakbeurs is het afblazen van de grote Landbouwbeurs in het WTC Expo, eind vorig jaar. Vanwege de coronaperikelen haakten enkele grote standhouders af waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag om het evenement af te gelasten.

Dat vond Sjoerd Hofstee van Langs de Melkweg dermate jammer dat er een alternatief werd bedacht. “Met alle deelnemers zijn we uitgekomen op dit concept”, zegt hij in het LC. “Het wordt een Dag van Melk van het Noorden.” De organisatie verwacht ongeveer 1500 bezoekers uit Noord-Nederland.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief