Congressen

Kurhaus gastheer van benefietdiner voor Ziekte van Pompe

Stichting Ziekte van Pompe zal op 14 oktober haar tweede benefietdiner organiseren en kiest daarbij voor Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Net als bij het vorige event is tv-presentator Toine van Peperstraten de host.

Het doel van de benefietavond is aandacht vragen voor de relatief onbekende spierziekte en geld ophalen voor onderzoek nar gentherapie, meldt Hospitality Management. Er is nog geen behandeling die zorgt dat de ziekte overgaat. De spierziekte is progressief. De verschijnselen van de ziekte zijn ernstig en kunnen vanaf de geboorte ontstaan.

Eerste gala groot succes

Het eerste gala werd voor de coronaperiode georganiseerd in Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Er werd toen ruim 60.000 euro opgehaald. Die avond waren er zo’n 300 bezoekers die ook toen onder leiding stond van Toine van Peperstraten (zie foto). Ditmaal worden er maar liefst 420 bezoekers verwacht.

De keuze voor het Kurhaus in Scheveningen was volgens de voorzitter van de stichting niet al te ingewikkeld. Dimitri Kalaitzis: “We hebben het hier over een icoon in de Nederlandse hotelmarkt. Iedereen kent het hotel en de balzaal is majestueus. Ik weet zeker dat we hier een mooi feest neer gaan zetten en het is ook wel erg gaaf om te zien hoe enthousiast het team van het hotel is over onze samenwerking.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief