Beurzen

Kubik wint Corporate Event Award met project voor Puma

PUMA Quad and Clad tijdens de Volvo Ocean Race door Kubik

Kubik heeft de Corporate Event Award categorie ‘Beste Road Show / Multivenue Event’ van het Amerikaanse Exhibitor Magazine gewonnen met de event marketing activititeiten van Puma tijdens de Volvo Ocean Race 2011/2012, die door de Amsterdamse vestiging van Kubik zijn ontworpen.

PUMA Quad and Clad door Kubik

 

De juryleden waren onder de indruk van de efficiënte aanpak van het logistiek uitdagende evenement. Daarnaast vertaalde Kubik het merk Puma als een innovatieve nieuwkomer in de watersport, direct aansluitend op de lifestyle van het sportkleding merk.

Of zoals een van de juryleden het verwoorde: “Het succes van dit evenement – dat volledig merk gedreven was – komt voort uit de zeer consistent uitgevoerde positionering en creatieve uitvoering op alle niveau’s. Hiermee onderstreept Puma zijn merkwaarden ook in dit voor hen nieuwe marktsegment.”

De Volvo Ocean Race is een negen maanden durende zeilrace rond de wereld. Tijdens deze race worden tien ‘stop-over’ havens aangedaan op vijf continenten. In elk van deze tien havens was de Race Village het middelpunt voor de bezoekers: de lokale bevolking, gasten en de zeilliefhebbers.

Puma maakte gebruik van haar aanwezigheid in deze zeilrace om de verkoop van zowel professionele zeilkleding als de trendy sportkleding te promoten en de bezoekers direct deelgenoot te maken van de Puma lifestyle. Puma’s zeilboot, Mar Mostro (Monster van de Zee), vormde het overkoepelend element voor de vormgeving van de Puma presentaties en de programmering van de activiteiten.

Kubik creëerde voor Puma zowel een tijdelijke winkelruimte als een hospitality omgeving. Puma maakte gebruik van vijf speciaal vervaardigde 40’ containers voor deze ‘pop-up store’ met een industriële en nautische uitstraling. De bovenste verdieping werd omgetoverd tot Bar Mostro, waar de gasten tijdens de stop-overs konden ontspannen met uitzicht op de haven. Puma’s Social Club, een separate opblaasbare accommodatie, was met name populair bij jongere bezoekers met z’n after hours, lounge setting. De club bestond uit een bar, podia, dansvloer, terras en bood ruimte aan een DJ en geavanceerde beeld en geluidsinstallaties. Deze twee paviljoens vormden de basis voor Puma’s live evenementen in de Race Village .

Puma gebruikte deze evenementen en de social media tijdens elke stop-over om publiciteit te creëren, om de verkoop te stimuleren en Puma’s naamsbekendheid te vergroten. Belangrijke retailers en relaties werden uitgenodigd om Puma’s speciale evenementen rond de in-port races te bezoeken. Voor jongeren werden speciale Puma Social Club avonden georganiseerd met lokale artiesten en Dj’s. De bezoekers konden deelnemen aan verschillende zeilactiviteiten en de Puma sportkleding en schoenen uitproberen en kopen.

Gezien het succes van deze campagne en vanuit duurzaamheidsperspectief worden de containers ook ingezet voor Puma’s activiteiten rondom America’s Cup evenementen die plaatsvinden in 2012 en 2013. De containers worden in een nieuwe opzet en uitstraling opnieuw door het Kubik team over de hele wereld geplaatst.Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief