Congressen

Koningin Máxima opent jubileumcongres Borstkankervereniging Nederland

Op donderdag 1 oktober 2020 opent Hare Majesteit Koningin Máxima de jaarlijkse Borstkankermaand tijdens het jubileumcongres van Borstkankervereniging Nederland (BVN). BVN bestaat veertig jaar en viert haar jubileum in World Forum The Hague.

Borstkankermaand

Organisator Borstkankervereniging Nederland (BVN) zet zich sinds 1980 in voor de belangen van iedereen die borstkanker heeft (gehad), erfelijke/familiaire aanleg voor borstkanker heeft en hun naasten. Ter ere van hun veertigjarige bestaan organiseren zij op 1 oktober een bijeenkomst om de Borstkankermaand in te luiden.

Tijdens deze bijeenkomst neemt Koningin Máxima het boek ‘Alles over borstkanker’ in ontvangst en opent daarmee officieel oktober Borstkankermaand. Het thema is dit jaar ‘Borstkanker heb je niet alleen’ en besteedt speciale aandacht aan de rol van naasten en de impact die de ziekte ook op familie en vrienden kan hebben. BVN staat stil bij het belang van de vereniging en presenteert de laatste cijfers omtrent borstkanker.

Met Máxima in gesprek

Koningin Máxima zal in gesprek gaan met een aantal vrijwilligers en met mensen die ervaring hebben met de late gevolgen van borstkanker, vroege opsporing en erfelijke/familiaire aanleg. Kirsten Vosmer, Commercieel Manager World Forum The Hague: “Het is fantastisch werk dat Borstkankervereniging Nederland doet. Ze steunen zoveel mensen en de impact is groot, vandaar dat wij dit jubileum graag ondersteunen”.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief