Sportevenementen

Komst Schaatsbaan Drenthe weer een stap dichterbij

Schaatsbaan Drenthe

Een motie van verschillende partijen in de gemeenteraad van Assen om ervoor te zorgen dat er een tunnelijsbaan bij het TT Circuit komt, kreeg begin juli unaniem steun. Daarmee lijkt het er steeds meer op dat Schaatsbaan Drenthe van de grond komt.

Ook op provinciaal niveau

Zowel bij de provincie Drenthe als de gemeente Assen werden moties ingediend ten behoeve van Schaatsbaan Drenthe. De colleges werden opgeroepen 'het maximale te onderzoeken en te doen' om de schaatsbaan te realiseren. In de provincie werd de motie met een grote meerderheid aangenomen en in de gemeente Assen was men unaniem voor. Het definitieve besluit volgt in november.

8,5 miljoen euro nodig

De partijen riepen sportgedeputeerde Henk Jumelet (CDA) op om zo snel mogelijk met de initiatiefnemers van de ijsbaan om tafel te gaan. In november kan dan bij de begrotingsbehandeling het financiële plaatje rondkomen. Voor de bouw van de tunnelijsbaan is in totaal 8,5 miljoen euro nodig. Initiatiefnemer A Nice Group (ANG) brengt zelf 2 miljoen euro in. De groep kan de ijsbaan op eigen kracht exploiteren, zegt directeur Tijs Nederlof. Voor de overige 6,5 miljoen euro kijkt hij naar de provincie en de gemeente Assen.

Bron: RTV Drenthe


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief