Congressen

Komst RAI Hotel bijna geblokkeerd

De uitbreiding van het Rai-complex met een hotel van 650 kamers kan na een forse politieke rel toch worden doorgezet. Dinsdagavond 18 december stemde de gemeenteraad onverwacht tegen de plannen, vanwege een ”foutje” van coalitiepartij SP, zo meldt Het Parool. Na een herstemming besloot de gemeenteraad woensdag alsnog om de komst van een hotel mogelijk te maken via een wijziging van het bestemmingsplan.
 Lees het volledige bericht op Het Parool.

Amsterdam RAI heeft als doel het huidige RAI-complex te verrijken met een on-site vier sterren hotel van tenminste 650 kamers. Door de toevoeging van een hotel zal Amsterdam RAI nog beter in staat zijn haar concurrentiepositie te behouden, respectievelijk te versterken op de internationale beurs- en congresmarkt.  De RAI speelt in op de behoefte van de markt  aan een ‘headquarter’ hotel, waar naast de organisatie de belangrijkste exposanten, sprekers en bezoekers van het evenement verblijven.

Op woensdag 4 juni werd tijdens vastgoedbeurs Provada, het startsein gegeven voor een tenderprocedure. Begin 2015 hopen de gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI de tender af te ronden en de planvorming te starten. De start van de bouw van het RAI staat gepland voor medio 2016.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief